Altatásos fogászat

A fogorvostól való félelem, vagy pánik általában gyermekkori-fiatalkori traumákból fakad, és gyakran fizikai tünetekkel is együtt jár. A beteg úgy érzi, hogy nem tud úrrá lenni a helyzeten, képtelen elviselni a fogorvosi rendelői környezetet és a kezelést.

Az ilyen emberek általában szégyellik a félelmeiket (bár semmi szégyellnivaló nincs abban), nem beszélnek a problémáról, csendben szenvednek hosszú éveken, évtizedeken keresztül, míg a fogaik nem jutnak helyrehozhatatlan állapotba, és ettől esetlegesen egyéb egészségügyi problémáik nem keletkeznek.

Ha van mód arra, hogy segítsünk ezt elkerülni, megelőzni, vagy kezelni, akkor nekünk, fogorvosoknak ezt kötelességünk megtenni, hiszen az altatásos fogászat erre nyújt megoldást.

Mikor javasolt az altatásos fogászat?

Az altatásban történő kezelés olyan esetekben is alkalmazható, amikor fizikai problémák állnak a háttérben, például érzékeny nyelv vagy szájpadlás, erőteljes garatreflex vagy egyéb ok, ami a fogászati kezelést megnehezíti. Az altatásban történő kezelést elsősorban műtétekhez (bonyolult foghúzások, implantálás, csontpótlás) javasoljuk.

Az első lépés az altató injekció beadása, ez után néhány másodperccel a beteg mély álomba merül, majd a következő emlék az aneszteziológus orvos kedves ébresztgető szavai, miután a fogorvos végzett a beavatkozással. Egészséges embereknél az altatás kockázata minimális, az utóhatások (álmosság, esetleges szédülés, rossz közérzet) pedig rövid ideig tartanak, vagy enyhíthetők.

A legfontosabb mégis az, hogy megértjük és elfogadjuk a félelmeket, támogató környezetet biztosítunk minden páciensünknek, és igyekszünk a kezeléseket mindenki számára a lehető legkényelmesebbé tenni. Ha Ön, vagy ismerőse ilyen problémával küzd, kérjük, adjon nekünk lehetőséget arra, hogy segíthessünk.

„Negatív végkifejletet még soha nem tapasztaltam alvással kapcsolatban. Persze a félelem az altatástól is elég erős. De, ha valaki megoldást akar, akkor átlépi ezt a félelmét.” –  dr. Balsai Tamás

Altatásos fogászat időpontfoglalás

+36 20 515 6271

Altatásos fogászat - Most aktuális

altatásos fogászat
Altatásos fogászat
2020-08-03

5 alkalom, amikor a fogászati altatás lehet a legjobb választás

Az altatásos fogászatra még mindig sokan tekintenek luxusként, pedig hatalmas segítséget jelenthet a páciensnek és a fogorvosnak is egyaránt. Sok esetben a kezelés sikerességét, gyorsabb kivitelezését, valamint gondtalan, precíz és nyugodt munkát tesz lehetővé ahelyett, hogy bonyodalmakkal kellene számolni. Nézzük meg, mikor lehet a legjobb döntés a fogászati altatás!
Tovább
szorongás a fogorvostól
Altatásos fogászat
2020-03-09

Szorongás és halogatás helyett megoldás

Senki számára nem idegen érzés, amikor fogorvoshoz kell menni, és összeszorul a gyomrunk. Valamennyire mindenki tart ugyanis a kellemetlen élménytől, még akkor is, ha csupán egy „túl akarok lenni rajta és kész” beállítottságú az illető. De nagyon sokan vannak, akik jóval komolyabb szorongásba burkolóznak ilyenkor.
Tovább
altatás
Altatásos fogászat
2020-02-12

Az altatás a fogászatban ma már nem luxus

Akár azért, mert ezt a verziót ajánlja a fogorvosunk, akár azért, mert végtelen szorongással küzdünk, akár csak kényelmi szempontokat figyelembe véve, az altatásos fogászat rendkívül nagy segítséget jelenthet. Éppen ezért nem is lehet luxus szolgáltatásként tekinteni rá, hiszen sokszor ez a legjobb megoldás.
Tovább