Karácsonyi mese – Igaz történet!

Lili fogfájás története

Lili és a Fogfájás – A történetet az anyukája küldte el nekünk, amit most változtatás nélkül teszünk közzé! Hamarosan beszámolunk Lili kezeléséről és a beavatkozást végző Perfect Smile angyalokról…

Egyszer volt, hol nem volt, egyszer csak lett egy Fogfájás. Érkezése várható volt, hiszen abban a speciális állami intézményben, ahol a Fogfájást rendszeresen kezelik, már előre jelezték jöttét. Ennek ellenére Fogfájást 5 hónapos várólistára tették.

Fogfájás türelmetlen volt, nem tudta, nem akarta kivárni ezt a hosszú várakozási időt, ezért a második hónap végén jelzéseket küldött kisgazdájának, hogy hamarosan véglegesen megérkezik, ha nem történik valami.

Fogfájás nem viccelt, ezért töredelmesen kérte, sőt illedelmesen követelte a speciális intézménytől, hogy vegyék őt előre, de sajnos nem járt sikerrel. Tudta, hogy itt nem maradhat, mert ismeri magát, ha sokáig van egy helyen, ráragasztják a „pokoli” jelzőt, és ettől nagyon tartott, szinte rettegett. Ezt megelőzendő, nem volt más ötlete, minthogy új orvost keres, de azt már a jó hírű magánellátásban.

Fogfájás nem volt rest, kereste a speciális orvosokat, nyomozott, telefonált, segítséget kért, mind hasztalan, mindenhol csak elutasítást kapott. Fogfájás tehetetlenségében egyre aktívabb lett, amikor egyszer csak csodálatos módon egy doktor esélyt adott a kezelésnek. Fogfájás azonnal rohant hozzá, hogy megmutassa magát, és alig várta, hogy kezelésbe vegyék, de végül ott sem járt sikerrel. Mivel a Fogfájás kisgazdája értelmileg akadályozott, és a kezelés altatásban történhet, problémák merültek fel. A kedves magán doktor az új törvények szerint már nem kezelheti klinikai körülmények között altatva Fogfájást, ezért sajnálattal lemondta a kezelést.

Fogfájás reménytelenségében, tehetetlenségében egyre inkább csak kárt okozott, ezért meghívta barátait, Fülfájást és Arcdagadást is. Úgy gondolta, hárman talán erősebbek lesznek, és ha összefognak, megtalálják végre a megkönnyebbülést adó ellátást.

A három barát nem adta fel. Ellenségeik, nevezetesen Fájdalomcsillapító és Antibiotikum igyekezett az útjukba állni. Tervük majdnem sikerült, Fülfájás és Arcdagadás megijedt tőlük, és világgá menekültek, magára hagyva barátjukat, a tehetetlen Fogfájást.

A reménytelen Fogfájást egyre inkább szorította az idő. Nem maradhat itt karácsonyra, nem kínozhatja tovább kisgazdáját. Már éppen azon gondolkozott, hogy akár idegen országban is megpróbálná a szerencséjét, amikor szembe jött vele Tökéletes Mosoly. Fogfájás nem ismerte őt, de mivel barátai magára hagyták, és még mindig nem sikerült kisgazdáját elhagynia, tőle kért segítséget. Tökéletes Mosoly kedvességgel, megértéssel hallgatta Fogfájást, aki beismerte minden bűnét, elmesélte, hogy tőle nem lehet aludni, vagy fájdalom nélkül enni, ezért őt senki nem szereti. Egyetlen lehetősége van a távozásra, ha talál egy orvost, aki jelenlegi lyuknak nevezett lakhelyét betömi…

Tökéletes Mosoly megsajnálta Fogfájást, sőt, az őszinteségéért talán kicsit megkedvelte, segíteni akart neki, és mély álomba merítette.
Néhány óra múlva Fogfájás ismeretlen helyen ébredt, ahol egy levél várta:

„Kedves Fogfájás!
Tökéletes Mosoly egy karácsonyi angyal. Amíg álmodat őriztem, addig ő a barátaival, Szeretettel és Empátiával mindent megtettek azért, hogy teljesítsék a kívánságodat.
Üdvözlettel:
Álom Professzor”

Fogászati kezelés altatásban
Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271