FOGFEHÉRÍTÉS BIZTONSÁGOS LED-TECHNOLÓGIÁVAL

A fogfehérítés során a mai legmodernebb fogászati technológiával dolgozunk, így kevesebb mint egy óra alatt, akár 4-5 árnyalattal világosabb fogszínt érhetünk el. A Monitex BR-800 típusú fogfehérítő berendezésünk LED-technológiával működik; a gyártó a korábbi tapasztalatok felhasználásával 4 kék és 1 vörös fényt kombinált a leghatékonyabb fehérítő hatás elérése érdekében.

Hogyan történik a kezelés?

A fogfehérítés első lépéseként speciális ajakterpeszt helyezünk fel, amely eltakarja és védi az ajkakat a kezelés során. A tökéletes biztonság érdekében ínyvédő géllel kenjük be az ínyt és a lágyrészeket, hogy a magasabb koncentrációjú fogfehérítő zselétől megóvjuk azokat.

fogfehérítésEzután a fogorvos a fehérítő anyagot felviszi a fogfelszínre, majd a berendezés által kibocsájtott fény aktiválja az abban lévő kristályokat. Ezek elnyelik a fény energiáját és behatolnak a fogzománc apró réseibe, hogy az ott lévő elszíneződést okozó anyagokat semlegesítsék. A legjobb eredmény elérése érdekében egy alkalom során háromszor ismételjük meg a folyamatot, így minimális érzékenység mellett árnyalatokkal fehérebbé és ragyogóvá varázsoljuk mosolyát.

A kezelést követő 48 órában kérjük kerülje a dohányzást és az elszíneződést okozó ételek és italok fogyasztását. (kávé, tea, kóla, vörösbor, színes fűszeres ételek, paradicsom)

A Perfect Smile fogászaton az eljárás teljesen biztonságos, mivel nem károsítja sem a fogakat, sem a töméseket és a koronákat. Általában csekély átmeneti érzékenységgel jár, mely évente ismételhető. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fogfehérítést csak fogkő-mentes állapotban tudjuk elvégezni, így a kezelés előtt fogkőtisztításra lehet szükség.

Fájdalommentes fogfehérítés

Dr. Csernák Ádám, a Perfect Smile fogszakorvosa, a fogfehérítés előnyeiről, az eljárás elvéről és menetéről mesél.

Mikor nem végezhető el a fogfehérítési eljárás?

Felső korhatára nincs a fogfehérítésnek, azonban fiatal, fejlődésben lévő szervezet esetén ellenjavallt az eljárás. Amennyiben ínygyulladásunk, fogágy betegségünk, szájüregi gyulladásunk van, vagy az említett fogszuvasodás felütötte fejét szánkban, akkor semmi esetre sem szabad fogfehérítést végeznünk. Ugyanis ilyen esetekben kezelés után az alkalmazott fehérítőanyag visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat, és akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.

A megfelelő szájhigiénia és ápolás elengedhetetlen a jó végeredményhez. Ahogyan az is, hogy fogazatunk megkapja belülről a kellő támogatást. Ha követjük ezt a holisztikus szemléletet – melyet dr. Balsai Tamás mindig hangsúlyoz -, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem csak fogaink, hanem egész szervezetünk hálás lesz. Az egyensúly pedig jobb életminőséget teremt, melynek köszönhetően mosolyunk nem csak tökéletes, hanem őszinte is lesz.

Fogfehérítés – Perfect Smile fogászat
Budapest, II. ker. fő u. 71.

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271

Tévhitek a fogfehérítéssel kapcsolatban

A fehérebb fogakért sokan bármit képesek kipróbálni, léteznek otthoni praktikák, ami ugyan hatásosak, de éppen annyira károsak is lehetnek. A fogfehérítős fogkrémek reklámjai is nagyon meggyőzőek, ennek ellenére a termékek nem képesek valóban elérni azt a hatást, amit várnánk tőlük. A rendelői fogfehérítés ezzel szemben nem jár kockázattal, és bár sokan luxusnak tekintenek rá a fogfehérítés ára miatt, azonban kizárólag ezzel tudjuk elérni a kívánt hatást.

Ragyogóan fehér fogak

Ha már takargatjuk fogainkat és nem merünk jóízűen, szélesen mosolyogni, akkor az általában a fogsorunkban található hibáknak köszönhető. Pedig ez nem egy ritka jelenség, hiszen a mindennapi táplálkozásunk és életmódunk nagymértékben befolyásolja, hogy milyen állapotban is van fogazatunk kinézete. A nagyon színes, fűszeres ételek, a vörösbor és a kávé mind elősegítik a fogak elszíneződését, ahogyan a dohányzás is. A rendelőnkben alkalmazott korszerű fogfehérítés után, a fogak elszíneződésének egészen biztos búcsút inthetünk.

Az otthoni fogfehérítés veszélyei

Kikerülve a fogorvost azt hisszük, rengeteg kellemetlenséget úszunk meg, és talán anyagilag is jobban kijövünk. De vajon tényleg megéri az otthoni fogfehérítés? Fontos, hogy fogfehérítés előtt egészséges állapotban legyenek fogaink, amit sajnos mi otthon nem mindig tudunk helyesen diagnosztizálni. Azzal együtt, hogy vannak veszélyei a fog felszínére felvitt anyagnak, koránt sem leszünk elégedettek vele, hiszen nem válthatja ki a modern technológiát, ami viszont teljesen biztonságos.