FOGSZABÁLYOZÁS

A tökéletes mosoly titka

A szabályos fogazat önbizalmat ad és egészséget tükröz. A fogszabályozás során célunk, hogy egyenletesebb, rendezettebb fogíveket, fogív illeszkedést (harapást) érjünk el, az egyéni adottságok figyelembe vétele mellett. Rendelőnkben gyermekkori és felnőttkori fogszabályozás is lehetséges. Az esztétikai mellett, a szabályosan álló és illeszkedő fogak a rágáskor is egyenletes terhelést biztosítanak. A fogak könnyű hozzáférhetősége, tisztíthatósága óv a szuvasodástól, a fokozott lepedékképződéstől Ismert tény, hogy a szabálytalan, előreálló fogakat gyakrabban éri traumás sérülés, ennek elkerülése sem lehet utolsó szempont Összességében elmondható, hogy a szabályos fogazatú ember sokkal tovább fog a saját fogaival rágni!

fogszabályozásFogszabályozás gyermekkorban

Gyermekek fogszabályzását érdemes 6-7 éves korban fogszabályozó szakorvossal ellenőriztetni, mert a maradandó fogak megjelenésénél a korán elkezdett kezelések hatására könnyebben befolyásolható a csontok és fogak fejlődésének helyes iránya. A fiatal korban végzett fogszabályzás segít gyermekünknek, hogy egészséges fogazatú felnőtt váljék belőle. A vegyesfogazati időszakban olyan komoly orthopediai (állcsonti) rendellenességet is sikeresen tudunk megoldani, amely kezeletlenül felnőtt korban csak állcsont műtéttel oldható meg. A rossz szokásokról (ujjszopás, cumizás) való leszoktatást akár 4-5 éves korban is elkezdhetjük, nagyon jó eredményeink vannak ún. trénerek alkalmazásával.

Fogszabályozás felnőttkorban

A fogszabályozás megkezdésében nincs felső korhatár, érdemes a több éves, évtizedes szabálytalanságot helyrehozni, így helyreáll az optimális rend, fogaink jobban bírják az igénybevételt, nem utolsó sorban visszakapjuk a gyönyörű mosolyunkat.

A mai modern, felnőttkori fogszabályozás emellett lehetővé teszi, hogy több lehetőség közül választhassunk, és a számunkra legmegfelelőbb megoldást kapjuk. Legyen szó rögzített vagy kivehető, fém, kerámia vagy porcelán, külső- vagy belső fogsoríven hordott vagy akár „láthatatlan” fogszabályzóról, a végeredmény minden esetben egészségügyileg és esztétikai szempontból is tökéletes lesz.

Bármilyen eltérés figyelhető meg fogsorunkban, az biztos, hogy lesz rá segítség. Azt, hogy számunkra mi a legjobb megoldás, az előzetes konzultáción mérjük fel és beszéljük át. Ez az alkalom azért is fontos, mert itt kiderül, hogy milyen állapotban vannak a fogaink, kell-e esetleg a fogszabályozás előtt bármilyen más kezelést alkalmazni (pl. fogkő eltávolítás, fogtömés, foghúzás). A tökéletes fogszabályzó elkészítéséhez röntgen és lenyomatvétel is szükséges, melyek elvégzésére szintén lehetőséget biztosít a Klinika.

Attól függően, hogy milyen fogszabályzót alkalmazunk, annak felhelyezése, időközönkénti kontrollja és úgynevezett „aktiválása”, vagyis beállítása is személyre szabottan történik. Általában a fogszabályzást követően egy utókezelési időszak is következik, ami abban segít, hogy a már szépen rendbe tett fogsor ne tudjon újra elmozdulni és az eredmény végleges lehessen.

Klinikánk továbbá praktikus tanácsokkal lát el minden pácienst – mire kell odafigyelnünk, hogyan tisztítsuk fogainkat és szabályzónkat, mit ehetünk vagy éppen milyen érzékenységgel kell számolnunk -, hogy a lehető legkényelmesebben éljük át a fogszabályzás időszakát.

Fogszabályozás – Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271