ESZTÉTIKAI FOGPÓTLÁSOK

Fogpótlás – Porcelán héjak

Fogainkat rengeteg olyan külső tényező fenyegeti – legyen szó a genetikáról, az étkezésről, a dohányzásról, kisebb vagy nagyobb balesetekről, vagy akár az idősödéssel járó, kellemetlen változásokról -, melyek miatt eltérő mértékű, esztétikai fogproblémák léphetnek fel. Ezek pedig rendkívül zavaró eredményekhez vezethetnek, hiszen senki sem fog tudni jóízűen mosolyogni, ha közben tudja, hogy fogai nem éppen a legszebb látványt nyújtják.

Emellett szintén nagyon bosszantó lehet, ha még a mindennapi használatban – például az evésben – is kénytelenek vagyunk odafigyelni arra, hogyan használjuk fogainkat annak érdekében, hogy az esetleges fájdalmat, vagy a további fogromlást elkerüljük. Ahelyett, hogy ezt tennénk, inkább megoldást kell néznünk problémánkra!

Az esztétikai fogászat lehetőségeinek köszönhetően a hézagos, letört, lepattogott, zománchibás, elszíneződött vagy nem szintben lévő fogak összképe is javítható, sőt akár enyhébb fokú eltéréseket is orvosolni lehet fogszabályozás nélkül. A fogpótlástól valahogy mindenki tart első körben. Félünk, hogy a végeredmény nem lesz olyan szép, mint amilyen eredeti állapotában volt fogazatunk, illetve, ha eleve meglévő eltéréseket szeretnénk eltüntetni, szebbé varázsoltatni, akkor pedig joggal tarthatunk attól, hogy a végén egy teljesen más, tőlünk nagyon idegen fogsort kell majd megszoknunk. Ettől azonban nem kell tartani!

fogpótlás, porcelánhéjAz esztétikai fogpótlás személyre szabott, alapos munkájával, illetve a porcelán héj alkalmazásával lehetővé teszi, hogy gyönyörű és emellett rendkívül tartós eredményt kaphassunk. Ráadásul a felhelyezéséhez csak minimális mértékben kell a fogak felületét megcsiszolni, így értékes foganyag őrizhető meg.

 

Hogyan történik az esztétikai fogpótlás?

A tökéletes eredmény elérése érdekében mind a fogorvos, mind a fogtechnikus pontos, precíz előkészítést és tervezést végez. A csiszolás után fogorvosunk lenyomatot vesz, amely lenyomat alapján fogtechnikusaink a kerámiahéjat 4-5 munkanap alatt készítik el. Az aprólékos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően újra gyönyörű fogakkal mosolyoghatunk majd a világra. Mindemellett a porcelán héjak élettartama 10-15 év – tehát hosszú távú megoldást kapunk problémánkra – és ezután a héj gond nélkül kicserélhető.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271