FOG IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉS

Fogászati implantátumok

A fog implantátum titániumból készült mesterséges foggyökér, melyeket a fogorvos szájsebészeti eljárással a csontba helyez. Az implantátumok a szükséges gyógyulási idő alatt tökéletesen beágyazódnak a csontba, és alkalmasak koronák, hidak, illetve protézisek biztonságos megtartására. Általában a páciensek nem is érzik a különbséget a természetes fogaik és az implantátumok között.

A szájsebészeti beavatkozások és azon belül a fog implantátumok alkalmával napjainkban már olyan innovatív eszközök és eljárások állnak rendelkezésre, mely során a pácienseknek egyáltalán nincs okuk a félelemre. Kitűnő szájsebész szakorvosaink több ezer elégedett páciens kezelését végezték már el fájdalommentesen, teljes érzéstelenítéssel vagy bizonyos esetekben akár altatással. Az ingyenes konzultáció alkalmával részletes felvilágosítást adunk az implantátumokról és a kezelés menetéről, valamint a beavatkozás utáni tudnivalókról.

A fog implantátum alkalmazása különösen előnyös az alábbi esetekben:

  • fogak pótlására, – hiányzó fog (egy fog hiánya), mivel ilyenkor egy fog pótlásához nem kell lecsiszolnunk a két egészséges szomszédos fogat híd készítéséhez, hanem egy implantátumot beültetünk, majd erre koronát ragasztunk;
  • sorvégi foghiány(ok) – ebben az esetben hátsó pillérfog hiányában nem tudunk rögzített pótlást, hidat készíteni. Implantátum(ok) beültetésével elvégezhető a rögzített pótlás elkészítése.
  • teljes foghiány esetén, ha a páciensnek egy foga sincs; ilyen esetekben a teljes fogsor érdekében implantátumokra épített körhíd készül.
fog implantátum

A régen eltávolított, vagy fogágybetegség miatt elveszített fogak helyén gyakran előfordul, hogy a behelyezendő implantátumhoz nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont. Ilyenkor a hiányzó részt korszerű eljárások segítségével nem csak pótolni lehet, de a későbbi fogpótlás hosszú távú stabil alátámasztása érdekében szükséges is.

Az általunk használt fogászati implantátumok:

– SGS-Dental
– All on Four / Six implant
– Branemark
– Nobel Biocare

Mennyire hosszú és fájdalmas az eljárás?

Amennyiben a legegyszerűbb helyzetet vesszük, akkor fél óra alatt át is eshetünk rajta. Az implantálás ideje viszont főként attól függ, hogy hány darab implantátum beültetésére van szükség. Illetve attól is, hogy ezek hol helyezkednek majd el. Amennyiben egyszerre több műfoggyökér behelyezése szükséges, vagy bonyolultabb, nehezebben elérhető helyen kell dolgozni, akkor felmerülhet akár az altatásos fogászat lehetősége is. Akár ilyen formában, akár helyi érzéstelenítés alatt végzik a beavatkozást, az implantálás teljesen fájdalommentes.

Fog implantálás után

A beavatkozás után előfordulhat, hogy az arc feldagad, ilyenkor hűtő borogatást, jegelést javaslunk. Nagyon fontos a fokozott, megfelelő szájhigiéné fenntartása: még a szokásosnál is többet mossunk fogat. Munkatársaink részletes írásos anyagot adnak az utókezelés részleteivel kapcsolatban. Egy hét után varratszedésre és kontrollvizsgálatra hívjuk vissza pácienseinket – mely csakúgy, mint rendelőnkben az összes többi fogászati ellenőrzés, illetve konzultáció – ingyenes.

Videó – Az implantátum és az implantálás

Nézze meg Dr. Balsai Tamással készült videót, ahol az implantálás gyakorlati hasznosságát, és az implantátum behelyezésének módját ismerteti.

Sok éves tapasztalatom bizonyítja, hogy a fogak pótlásának legjobb módszere az implantológia. Pácienseim elégedett visszajelzései igazolják a fogbeültetések és ráépítések hosszú távú sikerességét. – –  dr. Balsai Tamás”

Innovatív eljárás

szájsebészet innovatív megoldásHosszútávú megoldás, kevesebb költséggel! (Új)

Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre kevesebb implantátum elegendő egy teljesen fogatlan állcsont rehabilitációjához. Így ennek köszönhetően ára is sokkal kedvezőbb.

A teljes fogatlanság esetében korábban 6-8 implantátumra volt szükség most a legújabb innovatív eljárásban a speciális implantátumoknak köszönhetően már 4 implantátum elegendő egy teljes fogív helyreállításához.

Ennek az eljárásnak köszönhetően elfelejtheti régi mozgó, kivehető teljes műfogsorát és lecserélheti a 4 implantátumra építhető fix rögzített Fogpótlásra.

Ami különösen pozitív az eljárás során, és a műtét után, hogy akár azonnal átveheti ideiglenes rögzített pótlását, melynek köszönhetően egy napig sem kell fogatlanul léteznie. Az ideiglenes megoldást követően, amelyet általában kettő- három hónapig kell viselni, ezután készülhet a végleges megoldás, amit kőrhídnak nevezünk. Ezt a protokollt több mint 10 évvel ezelőtt dolgozták ki és napjainkban vált tökéletessé a fogászati implantológiában.

Utókezelés fog implantátum esetén

Néhány jó tanács, hogy implantáció után hogyan tudjuk segíteni a csontunk megerősítését.

A csont, mint a szervezetünk minden más sejtje folyamatosan megújul körülbelül 7 év alatt az egész csontváz kompletten kicserélődik, ezt a folyamatot a csont saját sejtjei végzik, a régi csontok leépüléséért az osteoclast nevú sejt felelős, ez a sejt tünteti el a csontból az elöregedett sejteket, ezek helyére az osteoblast névű sejt fogja beépíteni az új sejteket és kalciumot.

Miért fontos ezt tudnunk?

A szájsebészeti beavatkozások nagy részében szükségünk van arra, hogy a csontban keletkezett különböző hiányokat a szervezet regenerálja. Ehhez a folyamathoz az osteoblastok aktív és kellő működésére van szükségünk. Az osteoblastok egy osteocalcin nevű fehérjét választanak ki, mely fehérjék, ha aktiválódnak, akkor építik be a kalciumot a csontváz szerkezetébe. E körül a folyamat körül rengeteg tévhit és évtizedes gyógyítási félremagyarázások keringenek. A folyamat nem bonyolult, mert az ostecalcin kalcium-kötő képességéhez K2 vitaminra van szükség, míg osteocalcin kiválasztásához D vitamin szükséges. Tehát a K vitamin két alapvető előnnyel jár, a csontok számára fokozza az új csont képződését azzal, hogy az osteocalcin a vérből a kalciumot a csontokba építi és az osteoclastok túlzott aktivitását kikapcsolva csökkenti a csontok túlzott lebomlását. Rengeteg, kísérlet igazolja, azt, hogy a kellő mennyiségű D és K vitamint szedők között csökkent a csontvesztés.

A Perfect Smile fogászati klinika is rendelkezik nem egy ilyen esettel, mindezt CT felvételekkel alátámasztva, hogy azok a betegek, akik megfogadták a vitaminnal kapcsolatos tanácsainkat, hihetetlen gyógyulást tudtak produkálni. Sajnos országunkban és éghajlatunkon a táplálkozással bevitt D és K vitaminok szintje vészesen alacsony. Ami azért is veszélyes, mert az előbb leírt tulajdonságokon kívül ezek a vitaminok még a szervezetünk sejt-anyagcseréjének nagyon sok részében kulcsfontosságú szerepet játszanak. Legújabb felmérés adatai, hogy tél végén a magyar népesség 90%-nak 16 ng/ml körüli a vér D vitamin szintje (normál működéshez legalább 50 ng/ml vérszint szükséges) ez az adat nyár végére valamelyest javul, de sajnos meg sem közelíti a szükséges normális értéket.

Milyen vitaminok szedését javasoljuk?

Ahhoz, hogy az operációk utáni csontgyógyulás kellő mértékű legyen, mindenképpen szükség van e vitaminok pótlására. Szerencsére a piac megértette az igényt. Kellő mennyiségű vitamin készítmény áll rendelkezésre, természetesen, mint az élet más területén itt sem mindegy a minőség. Több éves keresés és kutatás után, klinikánk egy magyar terméket ajánl, ez pedig a GAL féle vitamin cseppek közül GAL K2-D3 vitamin forte. Ez mind minőségében, mind pedig hatékonyságában megadja azt a kellő segítséget, ami az új csont kialakulásához feltétlenül szükséges. Úgy gondoljuk, hogy ételeink kalcium tartalma megfelelő, tehát nincs szükség plusz kalcium bevitelre.

Természetesen a gyógyuláshoz szükséges az is, hogy a sérülés helyén az erek minősége is megfelelő legyen. Ehhez elengedhetetlen a kellő mennyiségű C-vitamin is, mely sajnos a mai élelmiszerek macerációja következtében szintén pótlásra szorul. Klinikánk álláspontja Szent-Györgyi Albert (C-vitamin felfedezője) professzor ajánlásával megegyezik, vagyis testsúly kilogrammonként 50 mg napi dózist tartunk megfelelőnek.

Természetesen szervezetünk komplex működéséhez egyéb ásványi anyagokra, vitaminokra és aminosavakra is szükségünk van, ebben az ajánlásban főleg a szájsebészeti beavatkozások gyógyulási sikeréhez szükséges vitaminokat emeltük ki.

Fog implantátum beültetés – Budapest II. ker.

ingyenes előzetes felmérés
időpontfoglalás:

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271

> Fog implantátum árak

Fog implantátum - Most aktuális

fog implantálás után idősebb hölgy kérdései kapcsán a fogorvosra néz
Fog implantátum blog
2024-02-08

Mire számíthatunk fog implantálás után?

Előző cikkünkben választ adtunk néhány gyakori kérdésre a fogászati implantálás kapcsán. Most ugyancsak egy olyan témakörről lesz szó, mely mindenki számára nagyon fontos, aki fog implantátumot szeretne behelyeztetni. A sebgyógyulás folyamatát szintén sok kérdés övezheti.
Tovább
fogorvos a fogászati implantálás kérdéseire válaszol egy hölgy páciensnek
Fog implantátum blog
2023-12-11

Fogászati implantálást övező kérdések

A fogászati implantátum egy stabil és egyben esztétikus megoldást kínál, amennyiben valakinek fogpótlásra van szüksége. Ráadásul olyan esetekben is segíthet, amikor más nem jöhetne szóba. Az egyre nagyobb közkedveltségnek örvendő lehetőséget azonban még mindig rengeteg kérdés övezi, így most összeszedtünk párat, melyek talán mindenki fejében megfordulnak, aki gondolkodik a fogászati implantáláson.
Tovább
Fog implantátum műtét nélkül
Fog implantátum blog
2023-10-11

Fog implantátum műtét nélkül

A Perfect Smile Fogászati Klinikában az úgynevezett flapless, vagyis műtét nélküli fog implantálás is régóta elérhető. Dr. Balsai Tamás minden olyan páciens esetén ezt a fajta beavatkozást ajánlja, akinél lehetséges, hiszen számos előnnyel bír. Nézzük, miben más, mi a menete és milyen pozitívumokra számíthatunk!
Tovább
fogcsont készítő
Fog implantátum blogHírek
2022-11-07

Új gép, új lehetőségek

Előző cikkünkben egy olyan fantasztikus pályázat megnyeréséről számoltunk be, mely lehetővé teszi, hogy ne csak a munkahelyek megtartása, hanem további bővülés is útjára indulhasson a Perfect Smile Fogászati Klinikán. Egy újabb jó hír, hogy a pályázati pénzből sikerült az első gépet beszerezni, ami már megérkezett a Klinikára és meg is kezdődött a használata. Most a fogcsont darálót és a "csont…
Tovább
fogászati implantátum Dr. Balsai Tamás
Fog implantátum blog
2021-10-20

Fogászati implantátum – 5 gyakori kérdés

Többször fejtegettük már, hogy milyen kérdések merülhetnek fel valakiben, aki épp döntés előtt áll: a fogászati implantátumot válassza-e vagy sem. Amennyiben nincs olyan egészségügyi vagy egyéb akadály, mely gátat szabna a lehetőségnek, akkor az implantátum a legjobb döntéseink egyike lehet. De még mindig akadnak bennünk kérdések, ami teljesen természetes. Nézzünk most újra párat!
Tovább
fogászati implantálás
Fog implantátum blog
2020-07-06

A fogaszati implantálás minőségi változást is jelent

A fogászati implantálás előnyeit már sokszor ecseteltük, hiszen manapság valóban ez számít a lehető legjobb megoldásnak foghiány pótlására. Egyrészt bármilyen foghiány esetén alkalmazható, másrészt pedig hihetetlenül tartós és persze esztétikus is. De nézzük meg kicsit a páciens szemszögéből az egészet, miért is olyan kiemelkedő segítség a fog implantátum.
Tovább