FOG IMPLANTÁTUM

A szájsebészeti beavatkozások és azon belül a fog implantátumok alkalmával napjainkban már olyan innovatív eszközök és eljárások állnak rendelkezésre, mely során a pácienseknek egyáltalán nincs okuk a félelemre. Kitűnő szájsebész szakorvosaink több ezer elégedett páciens kezelését végezték már el fájdalommentesen, teljes érzéstelenítéssel vagy akár altatással. Az ingyenes konzultáció alkalmával részletes felvilágosítást adunk a fog implantátumokról és a kezelés menetéről, valamint a beavatkozás utáni tudnivalókról.

Implantátumok

A fog implantátum titániumból készült mesterséges foggyökér, melyeket a fogorvos szájsebészeti eljárással a csontba helyez. Az implantátumok a szükséges gyógyulási idő alatt tökéletesen beágyazódnak a csontba, és alkalmasak koronák, hidak, illetve protézisek biztonságos megtartására. Általában a páciensek nem is érzik a különbséget a természetes fogaik és az implantátumok között.

A fog implantátum alkalmazása különösen előnyös az alábbi esetekben:

  • egy fog hiánya, mivel ilyenkor egy fog pótlásához nem kell lecsiszolnunk a két egészséges szomszédos fogat híd készítéséhez, hanem egy implantátumot beültetünk, majd erre koronát ragasztunk;
  • sorvégi foghiány(ok) – ebben az esetben hátsó pillérfog hiányában nem tudunk rögzített pótlást, hidat készíteni. Implantátum(ok) beültetésével elvégezhető a rögzített pótlás elkészítése.
  • teljes foghiány esetén, ha a páciensnek egy foga sincs; ilyen esetekben implantátumokra épített körhíd készül.

fog implantátumA régen eltávolított, vagy fogágybetegség miatt elveszített fogak helyén gyakran előfordul, hogy a behelyezendő fog implantátumhoz nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont. Ilyenkor a hiányzó részt korszerű eljárások segítségével nem csak pótolni lehet, de a későbbi fogpótlás hosszú távú stabil alátámasztása érdekében szükséges is.

Az általunk használt fog implantátumok:
– SGS
– Nobel Biocare

A beavatkozás után előfordulhat, hogy az arc feldagad, ilyenkor hűtő borogatást, jegelést javaslunk. Nagyon fontos a fokozott szájhigiéné fenntartása: még a szokásosnál is többet mossunk fogat. Munkatársaink részletes írásos anyagot adnak az utókezelés részleteivel kapcsolatban. Egy hét után varratszedésre és kontrollvizsgálatra hívjuk vissza pácienseinket – mely csakúgy, mint rendelőnkben az összes többi fogászati ellenőrzés, illetve konzultáció – ingyenes.

Sok éves tapasztalat és pácienseink elégedett visszajelzései igazol