Bemutatjuk a fogcsont daráló és a „csont készítő” berendezésünket.

Mi is az a fogcsont daráló, mire jó és milyen új irányba tudja terelni a fogászati kezeléseket? Ez a gép tulajdonképpen a saját fogból készít csontot. Ennek rengeteg előnye van, elsősorban azért, mert ha szükség van rá, akkor saját anyaggal lehet dolgozni a jövőben, ami mindenképp jobb megoldás bármilyen más anyagnál.

Így mégsem kell teljes veszteségként megélnünk, ha elveszítjük egy vagy több fogunkat. Persze sosem jó hír, ha valamelyik fogtól meg kell válnunk, ám az most nem muszáj, hogy a kukában kössön ki. Hiszen sokkal nemesebb feladatot is adhatunk neki, az új eszköz segítségével. Ez a gép az eltávolítás után ledarálja a kihúzott fogunkat, és ezt a ledarált csontot aztán a későbbiek folyamán saját anyagként tudjuk felhasználni például az implantáláshoz.

fogcsont daraló

Csontkészítés akár 26 perc alatt

Előfordulhat, hogy egy régebben, vagy éppen valamilyen fogágybetegség miatt eltávolított fog helyén nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont. Ahhoz azonban, hogy a későbbi fogpótlásunk hosszú távon és stabilan tudja alátámasztani az implantátumot, ezt a hiányt mindenképpen pótolni kell. A saját anyag nem csak a legjobb, hanem a legkorszerűbb megoldást jelenti ilyen téren.

És ez még nem minden, hiszen ehhez szintén hozzátartozik, hogy a Klinika rendelkezik olyan géppel is, amivel a kihúzott fog akár egy fogászati kezelés közben vagy hosszú tárolás után, – ami egy speciális folyadékkal történik – ugyanúgy felhasználható csont készítéséhez. Az eltávolított fogunknak több idő elteltével is hasznát vehetjük, amennyiben nincs rá azonnal szükség. Tehát a jövőre nézve is érdemes igényelni és alkalmazni ezt a fantasztikus lehetőséget.

csont készitő

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 20 515 6271
+36 1 212 4272