A fogaszati implantálás minőségi változást is jelent

A fogászati implantálás előnyeit már sokszor ecseteltük, hiszen manapság valóban ez számít a lehető legjobb megoldásnak foghiány pótlására. Egyrészt bármilyen foghiány esetén alkalmazható, másrészt pedig hihetetlenül tartós és persze esztétikus is. De nézzük meg kicsit a páciens szemszögéből az egészet, miért is olyan kiemelkedő segítség a fog implantátum.

Fogászati szempontból már többször elemeztük, hogy olyan esetekben is megoldást jelent az implantálás, amikor más nem jöhet szóba, vagy csak egyéb károk mellett lehetne kivitelezni a fogpótlást. Ilyen az egyetlen fog hiánya például, amikor a hiány melletti ép fogakhoz is hozzá kellene nyúlni, amennyiben nem az implantátmot választja valaki. Ez persze számunkra sem mindegy, hiszen ki akarná a teljesen egészséges fogait lecsiszoltatni?

Másik eset, amikor annyi fogunk hiányzik, hogy csupán kivehető fogpótlással lehetne megoldani a problémát. Persze, csak ha az implantálás nyújtotta lehetőségekhez nem folyamodunk. Ebben az esetben ugyanis elkerülhető a kivehető pótlás, amennyiben implantátumokat ültetnek be. Ez mindenképpen olyan megoldás, ami egész életminőségünkre pozitív hatással lesz. Hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy a kivehető pótlások rengeteg kellemetlen percet okozhatnak. Alá mehet az étel, elmozdulhat, esetleg váratlan helyzetekben ki is eshet. A tisztántartása is kényelmetlen, emellett visszafogottabban élünk, nem merünk jóízűen enni vagy nevetni. Tehát, ha ezt kikerüljük, akkor valódi minőségi változást hoz számunkra az implantátum.

fogászati implantálás

Fogászati implantálás teljes foghiány esetén

Ugyancsak ezen a szálon mehetünk tovább, amikor a teljes fogatlan állapot megoldására hívjuk az implantálás segítségét. Ilyenkor 6-8 implantátum behelyezése után egy rögzített hídpótlást kapunk. Ezzel szintén elkerülhetőek a fent említett, kellemetlen helyzetek, és nyugodtabban élhetjük a mindennapjainkat. Mosolyunk ráadásul esztétikus is lesz, így nem kell takargatnunk jókedvünket. Ezen felül könnyedén beleharaphatunk az ételbe, és ez a rágásunk, na meg persze hangulatunk szempontjából is sokkal felemelőbb lesz.

A Perfect Smile Fogászati Klinikán innovatív eszközökkel, teljes érzéstelenítésben, vagy akár altatásban elvégzett implantálás már több ezer páciens elégedettségét vívta ki. Ezzel együtt nem csupán a végeredmény szépsége számít ezekben az esetekben, hanem az is, hogy életminőségükben is pozitív változást hozott az eljárás.

Fogászati implantálás
Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271