Fog implantátum műtét nélkül

A műtét nélküli implantálás rengeteg előnnyel jár

A Perfect Smile Fogászati Klinikában az úgynevezett flapless, vagyis műtét nélküli fog implantálás is régóta elérhető. Dr. Balsai Tamás minden olyan páciens esetén ezt a fajta beavatkozást ajánlja, akinél lehetséges, hiszen számos előnnyel bír. Nézzük, miben más, mi a menete és milyen pozitívumokra számíthatunk!

A műtét nélküli implantálás lényege

A hagyományos fogászati implantálás során az ínyt felvágják, lehajtják és közvetlen a csontba fúrják az implantátum csavar részét. A „műtét” szó alatt tulajdonképpen a feltárással végzett beavatkozást értjük, melynek végén a szétnyitott nyálkahártyát varratokkal kell egyesíteni. Alapjában véve erre azért van szükség, mert a sebészi feltárás lehetővé teszi a csont alapos vizsgálatát ahhoz, hogy az implantátum a lehető legmegfelelőbb helyre kerüljön. A műtét nélküli implantálás esetében viszont erre nincs szükség, a tökéletes hely meghatározása másképp történik, így az ínyt nem kell felvágni. Mindez csak és kizárólag komputertomográfiás, vagyis CT felvételek segítségével lehetséges.

Az eljárás alapja a CT vizsgálat

A Perfect Smile Klinika modern és fejlett technológiai eszközei között természetesen a CT is rendelkezésre áll, ami lehetővé teszi a műtét nélküli implantálást. Az így készített felvételeken tökéletesen látható ugyanis, hogy a csont elég széles és magas-e, mert csak ebben az esetben alkalmas a páciens a sebészi feltárás nélkül végzett beavatkozásra. Amennyiben ez a csontvastagság bizonytalan, akkor viszont mindenképpen a hagyományos eljárással szabad csak behelyezni a fog implantátumot, tehát a műtét nélküli implantálásra nem minden páciens esetében van lehetőség. Viszont akkor, ha nincs ilyen akadály, Balsai doktor úr egyértelműen a műtét elkerülését javasolja.

Fog implantátum műtét nélkül

A flapless implantálás előnyei

Az eljárás során tulajdonképpen egy „pogácsaszaggató-szerű” kis műszert helyeznek a fúróra, mellyel aztán meghatározott helyen vágják körbe az ínyt. Az implantátum így kerül a helyére, majd rögtön egy gyógyulási csavar zárja. Így maga a beavatkozás, valamint a gyógyulási folyamat is jóval gyorsabb, sokszor pedig még fájdalomcsillapító szedésére sincs szükség utána, sokkal kisebb a fájdalomérzet és kevesebb az utópanasz. Tehát a sebészi csontfúrás műtéti feltárás nélkül történik. Ezáltal a nyálkahártya csak minimálisan sérül, nincs bemetszés, nem kellenek varratok, így a sebgyógyulás is kevesebb időt igényel. Mind ennek köszönhetően pedig nem kell sokat várakozni arra sem, hogy fogpótlásunk behelyezhető legyen.

Időpontfoglalás fogászati rendelésünkre

+36 20 515 6271
+36 1 212 4272