fogfájás
Hírek
2020-02-21

Mit tegyünk fogfájás esetén?

Idővel mindenki szembesülhet az érzéssel, amikor hirtelen, mintha villám csapna fogai közé. A fogfájás sajnos bármelyik pillanatban ránk törhet úgy, hogy egyáltalán nem számítottunk rá. Sokan ilyenkor természetesen egyből fájdalomcsillapítóért nyúlnak, de nem szabad elfelejteni, hogy ezzel egy időben a telefonért is kellene. Méghozzá azért, hogy időpontot egyeztessünk fogorvosunkkal.
Tovább
barázdazárás előnyei
Gyermekfogászat blog
2019-09-25

A barázdazárás előnyei

Egy korábbi cikkünkben már kitértünk arra, hogy a gyermekfogászat területén belül mennyire fontos a fogorvossal történő ismerkedés mellett a megelőzés is. Ebben hatalmas szerepet kaphat egy rendkívül jó megoldás, a barázdazárás. Most megtudhatjuk, pontosan milyen előnyökkel jár, ha ezt a kezelést hívjuk segítségül ahhoz, hogy számos problémát megelőzzünk gyermekeink fogait tekintve.
Tovább
helyes fogmosás gyerekeknél
Gyermekfogászat blogHírek
2019-08-26

Helyes fogmosás – VIDEO

Sokszor mi felnőttek sem rágjuk át magunkat a megfelelő helyes fogmosási „procedúrán”. főként nem elégszer. Mégis kialakul mindenki számára a saját rutinja, mellyel tesz azért, hogy fogai sokáig egészségesek maradjanak. De mi van a gyerekekkel? Mikor és hogyan kezdjünk neki? Hogy tanítsuk meg őket arra, hogy a fogmosás a napunk része, és soha ne feledkezzenek meg róla?
Tovább
Amalgám tömések
Hírek
2019-08-21

Amalgám tömések cseréje

Abban biztosan mindenki egyetért, hogy a mai fogtömések már mérföldekkel előrébb járnak, mint elődjeik. Nem csupán az esztétikum, hanem például az anyaguk szempontjából is. De mi lesz a régebbi amalgám tömések sorsa? Miért érdemes ezeket újabbakra cserélni?
Tovább
Barázdazárás gyermekfogászat
Gyermekfogászat blogHírek
2019-07-09

Barázdazárás – egy tökéletes megelőzési lehetőség

A gyermekfogászat célja nem minden esetben az, hogy egy meglévő problémát orvosoljon. Természetesen a felmerülő gondokkal ugyanúgy foglalkozni kell minél hamarabb, mint a felnőttek esetében, azonban a gyermekeknél más is nagyobb hangsúlyt kell, hogy kapjon: a megelőzés. Ez persze ugyancsak fontos lehet idősebb korban is, de nézzük most meg, mire is gondolunk pontosan.
Tovább
fogérzékenység
Hírek
2019-06-20

Fogérzékenység – Beleszúr? Éles fájdalommal jár?

A nyári melegben mindenkinek jól esik egy kis hideg frissítő. Legyen szó jeges italokról, vagy éppen finom fagylaltról, a kánikulában jól jönnek a fagyos finomságok. De mit tegyünk akkor, ha képtelenek vagyunk ezek fogyasztására, mert fogaink túl érzékenyen reagálnak?
Tovább