A barázdazárás előnyei

Egy korábbi cikkünkben már kitértünk arra, hogy a gyermekfogászat területén belül mennyire fontos a fogorvossal történő ismerkedés mellett a megelőzés is. Ebben hatalmas szerepet kaphat egy rendkívül jó megoldás, a barázdazárás. Most megtudhatjuk, pontosan milyen előnyökkel jár, ha ezt a kezelést hívjuk segítségül ahhoz, hogy számos problémát megelőzzünk gyermekeink fogait tekintve.

1. Már gyermekkorban tehetünk a fogak egészséges jövőjéért:

Ugyan a barázdazárás akár fiatal felnőttkorban is elvégezhető, mégis inkább a gyermekfogászatban alkalmazzák nagyobb számban. Az egyik legfontosabb előny pont az, hogy ha már korán megtesszük a legfontosabb lépéseket gyermekünk fogainak védelméért, akkor bizony később is elkerülheti őket rengeteg fogászati baj.

2. A leggyakoribb problémákat előzi meg:

A barázdazárás tulajdonképpen az ép barázdák lezárását jelenti, melyet speciális tömőanyaggal végeznek. Ezzel elzárják az utat a fogszuvasodást keltő lepedékek előtt, így az teljes mértékben kivédhető lesz. Természetesen a fogszuvasodással járó fájdalomtól, fogérzékenységtől sem kell majd ezek után tartanunk, ahogy fogtömésre sem lesz szükségünk a jövőben.

barázdazárás előnyei

3. Tovább lesz használható a fogazat:

Egy teljesen ép fog, melyet a barázdazárásnak köszönhetően elkerülnek a fogszuvasodással járó gondok, sokkal tovább lesz használható, mint az a fog, melynél már fogtömés alkalmazására is szükség volt. Más szóval a barázdazárás meghosszabbítja a fogak élettartamát.

4. Az eljárás teljesen fájdalommentes:

Mivel a barázdazárás nem jár semmilyen fúrással, ami miatt fájdalomra lehetne számítani, így egyáltalán nem kell félnünk semmiféle rossz élménytől. Ez ugyancsak megkönnyíti azt is, hogy a gyermekekben ne alakuljon ki a mindenki által jól ismert – kinél kisebb, kinél nagyobb mértékeket öltő – fogorvostól való félelem.

5. Pénztárcabarát megoldás:

Egyrészt, a barázdazárás nem tartozik a legdrágább eljárások közé. Azonban, ha azt nézzük, akkor további költségektől is megkímél minket. Gondoljunk csak bele, hogy hány fogtömés árát fordíthatjuk inkább más dolgokra. Ha tehát ezt a megoldást választjuk, akkor mindenképpen költséghatékony döntést hozunk.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271