szájhigiénia
Hírek
2020-07-20

A szájhigiénia fontossága

A rendszeres fogmosás sajnos nem egyenlő a megfelelő szájhigiénia fenntartásával. Sokan azt hiszik, ha esténként fogkefét ragadnak, az bőven elég, de ez korántsem így van. Ráadásul vannak olyan területek, melyeket egyáltalán nem érünk el a fogkefénkkel. Mit tegyünk, ha már elszíneződtek a fogaink, vagy kialakult a fogkő?
Tovább
fogkő eltávolítás
Hírek
2020-05-28

A fogkő eltávolítás pozitívumai

Sokan azt gondolják, hogy a fogkő eltávolítás csupán esztétikai okokból történik. Természetesen mindenki vágyik gyönyörű, csillogó fogakra, azonban nem mindenki érzi ezt a lépést mégsem annyira fontosnak, mint amilyen valójában. A fogkő leszedésével számos előny jár, nem csupán a szép fogsor. Sorra vettük, milyen pozitív velejárói vannak a kezelésnek.
Tovább
fogfájás
Hírek
2020-02-21

Mit tegyünk fogfájás esetén?

Idővel mindenki szembesülhet az érzéssel, amikor hirtelen, mintha villám csapna fogai közé. A fogfájás sajnos bármelyik pillanatban ránk törhet úgy, hogy egyáltalán nem számítottunk rá. Sokan ilyenkor természetesen egyből fájdalomcsillapítóért nyúlnak, de nem szabad elfelejteni, hogy ezzel egy időben a telefonért is kellene. Méghozzá azért, hogy időpontot egyeztessünk fogorvosunkkal.
Tovább
fogkefe
Hírek
2020-01-27

Fogkefe – Mit kell tudni róla? Tanácsok, érdekességek

A fogkefe használata egy mindennapos dolog, jobb esteben rutinszerűen nyúlunk utána. Hiszen már az első fogak megjelenésétől számítva fontos, hogy megfelelően ápoljuk őket. A helyes szájápolás és a higiénia fenntartása minden egyes fogunk szempontjából elengedhetetlen.
Tovább
fogkő eltávolítás szájszag
Hírek
2019-11-04

Mit okozhat a fogkő?

Legtöbben még mindig csak esztétikai problémának gondolják a fogkő jelenlétét, és ennek kezelését pedig nem tartják annyira fontosnak. Azonban a fogkő kialakulása nem csupán a fogak szépségén csorbít, hanem további gondokat is eredményez idővel. Nézzük meg, milyen következményei lehetnek annak, ha nem törődünk a fogkővel, és nem érezzük fontosnak az eltávolítását.
Tovább
helyes fogmosás gyerekeknél
GyermekfogászatHírek
2019-08-26

Helyes fogmosás – hogyan és mikor tanítsuk meg a gyerekeknek?

Sokszor mi felnőttek sem rágjuk át magunkat a megfelelő helyes fogmosási „procedúrán”. főként nem elégszer. Mégis kialakul mindenki számára a saját rutinja, mellyel tesz azért, hogy fogai sokáig egészségesek maradjanak. De mi van a gyerekekkel? Mikor és hogyan kezdjünk neki? Hogy tanítsuk meg őket arra, hogy a fogmosás a napunk része, és soha ne feledkezzenek meg róla?
Tovább