A szájhigiénia fontossága

By 2020-07-20Hírek

A rendszeres fogmosás sajnos nem egyenlő a megfelelő szájhigiénia fenntartásával. Sokan azt hiszik, ha esténként fogkefét ragadnak, az bőven elég, de ez korántsem így van. Ráadásul vannak olyan területek, melyeket egyáltalán nem érünk el a fogkefénkkel. Mit tegyünk, ha már elszíneződtek a fogaink, vagy kialakult a fogkő?

A tökéletes mosoly titka

A mindennapi fogmosást bizony ki kell egészítenünk néhány más mozzanattal is ahhoz, hogy a megfelelő szájhigiéniát fenn tudjuk tartani. Ezért ugyanúgy jó, ha alkalmazunk fogselymet is például, vagy olyan öblögetőt, mely segít abban, hogy a nehezen elérhető helyek is tisztábbak maradjanak. Így is sajnos természetes folyamatnak nevezhető, hogy idővel fogkő alakul ki, vagy éppen a fogaink elszíneződnek, hiszen a mai ételek és italok ezt még inkább elősegítik.

Ahhoz, hogy tökéletesen szép lehessen a mosolyunk, ilyen esetekben segít a fogkő eltávolítás, és persze a fogfehérítés is. Mind a két eljárást érdemes a fogorvosunkra bízni. Léteznek ugyan otthoni megoldások és különböző házi praktikák is, de ezek sokszor inkább veszélyesebbek és kevésbé hatékonyak. Ezért jobban tesszük, ha szakértő kezekre bízzuk magunkat.

szájhigiénia

A Perfect Smile Fogászati Klinika szolgáltatásai között megtalálható mind a két kezelés. A fogkő eltávolítás ultrahangos eszközökkel történik, ami teljesen fájdalommentes. Ezt kiegészítheti a magasnyomású polírozás, melynek segítségével a fogfelszín teljesen sima lesz, így a tisztítása is könnyebbé válik. A fogfehérítés a mai legmodernebb technológiával történik a rendelőben, mely lehetővé teszi, hogy egy óra leforgása alatt akár több árnyalattal világosabb fogakat kapjunk. A kezelés során mind az ajkak, mind pedig a fogíny védelmet kapnak, így teljesen biztonságos az eljárás, nem roncsol semmit és nem jár fájdalommal.

Azt viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy ezt csak akkor tudják elvégezni, ha a fogainkon nincs fogkő. Így lehetséges, hogy a fogfehérítést alapból meg kell, hogy előzze a fogkő eltávolítása. Egy biztos, mindezek után végre olyan lehet a mosolyunk, amilyet szeretnénk. A végeredmény biztos, hogy magáért beszél majd! De nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a fogak ápolása és rendszeres karbantartása – ami a fogorvos időközönkénti meglátogatását is magába foglalja – ugyanúgy nem maradhat el ezután sem!

Szájhigiénia – fogkő eltávolíttás, fogfehérítés
Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271