Tévhitek a fogfehérítéssel kapcsolatban

By 2019-09-18Hírek

A gyönyörű mosoly egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy fogaink rendezettek, szépek és persze egészségesek legyenek. Ha mindez adott, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a megjelenésünket meg fogja koronázni, amikor mosolyra húzzuk a szánkat. Ellenkező esetben inkább takargatjuk fogainkat, nem merünk egy jóízűt nevetni. Így van ez akkor is, amikor éppen semmi nagyobb gondunk nincs a fogsorunkat illetően, egyetlen dolgot kivéve: a színét.

A mai életvitelünk során rengeteg olyan étel és ital érintkezik fogainkkal, melyek még gondos fogápolás mellett is elszíneződési problémát okoznak. Ez pedig könnyen rányomhatja a bélyegét kinézetünkre, és persze arra, hogyan is érezzük magunkat a bőrünkben. Amikor nem merünk mosolyogni, mert nem akarjuk, hogy lássák szürkés, esetenként sárgás fogainkat, akkor rengeteg gát keletkezik bennünk.

A megoldás erre a problémára a fogfehérítés, melyet még mindig számos tévhit leng körbe. Ezeknek köszönhetően pedig elég sokan vannak, akik nem mernek rálépni a számukra egyébként tökéletes segítség felé vezető útra. De nézzük is meg a három leggyakoribb tévhitet és hogy melyek az otthoni fogfehérítés veszélyei:

1. A fogfehérítés kikerülhető otthoni praktikákkal

Rengeteg olyan nyavalya van, melyre még ma is alkalmazhatók nagymamáink régi és persze bevált trükkjei. Megfázásra, torokfájásra, sőt még darázscsípésre is fantasztikus otthon elkészíthető kutyulmányok léteznek. A fogak fehérítésére szánt otthoni csodaszerek – mint például a szódabikarbóna vagy a citrom – sajnos nem tartoznak ezek közé. Az említett összetevőkből készült receptek lehet, hogy hatásosak, de éppen annyira károsak is. Ezek ugyanis roncsolják a fogzománcot, marnak és karcolnak, így további problémákat idézhetünk elő használatukkal.

fogfehérítés veszélyei

2. A fogfehérítés csak egy luxus megoldás, otthon pedig sokkal olcsóbb

Manapság rengeteg módja van az imént említett praktikákon kívül is az otthoni fogfehérítésnek. Ezek persze jóval olcsóbb megoldásnak tűnnek, mint a rendelőben végzett, orvosi fogfehérítés, melyet sokan még mindig luxusnak éreznek. Ki kell jelentenünk azonban, hogy ezek alkalmazása sajnos veszélyeket rejt, melyeket mi nem tudunk felmérni. A fogfehérítős fogkrémek reklámjai pedig biztos, hogy nagyon meggyőzőek, ennek ellenére a termékek nem képesek valóban elérni azt a hatást, amit várnánk tőlük. Ahelyett, hogy feleslegesen pénzt adunk ki mindezekre, bízzuk profikra fogainkat.

3. A fogfehérítés árt a fogainknak

Igen, ez így is van, amennyiben az első pontban említett, otthoni verzióról beszélünk. A fogorvosnál kapott kezelés azonban semminemű problémát nem indít meg, sem a fogaink felszínét, sem a fogínyünket tekintve. Egy teljesen biztonságos eljárás, mely ragyogó és esztétikus fogakat eredményez, lenyűgöző mosolyt varázsolva arcunkra.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271