szorongás a fogorvostól
Altatásos fogászat blog
2020-03-09

Szorongás és halogatás helyett megoldás

Senki számára nem idegen érzés, amikor fogorvoshoz kell menni, és összeszorul a gyomrunk. Valamennyire mindenki tart ugyanis a kellemetlen élménytől, még akkor is, ha csupán egy „túl akarok lenni rajta és kész” beállítottságú az illető. De nagyon sokan vannak, akik jóval komolyabb szorongásba burkolóznak ilyenkor.
Tovább
érzéstelenítő félelem
Hírek
2020-01-15

Félünk az érzéstelenítő injekciótól?

Teszünk egy kis kitérőt az érzéstelenítő injekciók irányába. Muszáj beszélni a fogászati kezelések tekintetében erről is, hiszen a legtöbb beavatkozás bizony ezzel a mozzanattal indul. És nem árulunk el nagy titkot, amikor azt mondjuk, ezt a részt mindenki utálja.
Tovább
gyermekfogászat
Gyermekfogászat blogHírek
2019-04-04

Legyünk őszinték a gyerekekkel!

Nem is gondolnánk, hogy a gyerekek első benyomása mennyire fontos szerepet játszik az egész életükre nézve, szinte minden tekintetben. A fogorvossal és fogászati ellenőrzésekkel, kezelésekkel történő ismerkedés is pont ilyen. Az, hogy később mennyire fog félni, kialakul-e a szinte szokásosnak mondható szorongás, ha fel kell látogatni a fogorvost, már az első alkalommal eldőlhet.
Tovább
félelem a fogorvostól
Altatásos fogászat blog
2019-03-04

Fogászati kezelések félelmek nélkül

A fogászati problémák valahogy mindig sokkal nagyobbnak és kellemetlenebbnek tűnnek, mint amekkorák valójában. Hiába lehetséges, hogy elegendő csak egy órácska ahhoz, hogy orvosolják az adott gondot. A fogorvosi székbe sokan akkor is úgy ülnek bele, mintha több napos szenvedés várna rájuk ott.
Tovább
altatás menete
Altatásos fogászat blog
2018-12-17

Az altatás menete

Akár a páciensen elhatalmasodó félelem, akár valamilyen fizikai indok, akár a kezelés bonyolultsága, vagy ezek együttes megléte teszi szükségessé, az altatás nagy segítség a fogászatban is. Bármilyen okból kifolyólag érezzük úgy, hogy altatva könnyebb lesz, az biztos, hogy ez az opció segíti mindkét felet.
Tovább
fogászati kezelés altatásban
Altatásos fogászat blog
2018-11-27

Az altatásos fogászat kialakulása

Nem túl szokványos, mégis vannak olyan helyzetek, amikor a fogászati kezelés altatásban kell, hogy történjen. Ezt a lehetőséget nem véletlenül találták ki. Míg régebben tényleg csak bizonyos esetekben alkalmazták, ma már kevésbé súlyosnak tűnő kezelés esetén is igényelhetjük.
Tovább