Félünk az érzéstelenítő injekciótól?

By 2020-01-15Hírek

Teszünk egy kis kitérőt az érzéstelenítő injekciók irányába. Muszáj beszélni a fogászati kezelések tekintetében erről is, hiszen a legtöbb beavatkozás bizony ezzel a mozzanattal indul. És nem árulunk el nagy titkot, amikor azt mondjuk, ezt a részt mindenki utálja.

Pedig utána ténylegesen elengedhetjük magunkat, hiszen távol tart mindennemű fájdalmat, amivel a kezelés járhat. Így a legnagyobb félelmeinket iktatja ki igazából, mégis tartunk tőle, mert ez sem egy kellemes érzés. Hiába csak egy szúrás, hiába csupán másodpercnyi időt kell kibírnunk, nagyon sokan rettegnek az injekció szó hallatán is már. Vannak, akik tűfóbiások, vannak, akiknek a szúrástól gyengül el a lábuk.

Akármelyik csoportba is tartozunk, bizony nagy kihívást jelent ilyen esetekben felkeresni a fogorvost, hiszen tudjuk, hogy az injekciót nagy eséllyel nem ússzuk meg. És sokan éppen ezért halogatják a fogászati problémáik rendbetételét, nem is maga a beavatkozás tartja őket vissza. Jó hír számukra, hogy már erre a részletre is van tökéletes megoldás!

érzéstelenítő félelem

A Perfect Smile Fogászati Klinika legfontosabb célkitűzései között az injekciótól való félelem csillapítása is helyet kapott. Hiszen amellett, hogy csúcsmodern technológiával, kedves, egyben kiemelkedő szakértelemmel felvértezett munkatársakkal és minden fogászati igényt kielégítő repertoárral teremtik meg a tökéletes mosoly lehetőségét mindenki számára, a klinikán igyekeznek a felmerülő kellemetlenségek minimalizálására.

Az érzéstelenítő injekciók okozta kényelmetlenséget és az apró, ám sokakban mégis félelmet keltő fájdalmat teljes mértékben elfelejthetjük, méghozzá egy érzéstelenítő zselének köszönhetően. Ezt a zselét közvetlenül az injekció beadása előtt alkalmazzák, így a szúrásból már szinte semmit nem éreznek meg a páciensek. Ez könnyebbséget jelent mindenkinek, és azok is hamarabb lépnek fogaik egészsége érdekében, akiket eddig főként ez a rész tartott vissza.

Meg kell említenünk természetesen azt is ebben a témában, hogy akadnak olyanok, akik nem félnek a szúrástól, ellenben allergiások az érzéstelenítőre. Ilyen esetekben az altatásos fogászat lehetősége kínálkozik fel, hogy akár kisebb, akár nagyobb és természetesen bonyolultabb beavatkozásokat is gond nélkül vészelhessünk át. A fentieket olvasva tehát láthatjuk, hogy minden szorongás és minden ellenérzés kiiktatható, minden akadály legyőzhető az egészséges fogazat és a gyönyörű mosoly érdekében.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271