Akár a páciensen elhatalmasodó félelem, akár valamilyen fizikai indok, akár a kezelés bonyolultsága, vagy ezek együttes megléte teszi szükségessé, az altatás nagy segítség a fogászatban is. Bármilyen okból kifolyólag érezzük úgy, hogy altatva könnyebb lesz, az biztos, hogy ez az opció segíti mindkét felet.

De pontosan hogyan történik az altatás menete? Mire számítsunk, mire készüljünk, és hogyan zajlik az eljárás? Amikor altatásban vagyunk, akkor tulajdonképpen a légzésünket az altató gépre bízzuk. Az intravénásan bekötött altató tart minket ebben az állapotban, miközben fogsorunk szóban forgó problémája kezelés alatt áll. Így nem kell átélnünk semminemű kellemetlenséget. Legyen szó az érzéstelenítő injekciókról, a nyálszívó jellegzetes hangjáról, vagy a szánkban dolgozó kezekről, egyiket sem fogjuk érezni, tapasztalni. A fogorvos pedig anélkül végezheti munkáját, hogy számolnia kéne az esetleges nehézségekkel, melyeket az együttműködés hiánya okozhatna.

altatásos fogászat

A Perfect Smile Fogászati Klinikán úgy gondolják, hogy mindig azt kell szem előtt tartani, mi a legjobb a páciensnek. Altatásos fogászati eljárás esetén éhgyomorral kell megérkeznünk a klinikára a reggeli órákban. Ezután következik az altatás, vagyis az altató injekció beadása. Miután mély álomba merültünk, és már a gép lélegzik helyettünk, elvégzik a szükséges kezeléseket. Ezek általában bonyolultabb fogászati eljárások -például a bölcsességfog eltávolítása, vagy implantálás -, de olykor kisebb beavatkozások esetén is szükséges lehet az altatás. Lehet, hogy sokan túlzásnak éreznék egy fogtömés elvégzését altatásban, de bizony van az a félelem, ami megkövetelheti ezt.

A fogászati kezelés elvégzése után felébresztik a beteget, majd egy éjszakára megfigyelésben tartják. Egészséges emberek esetében az altatásnak nagyon csekély kockázatai vannak, de azért erre mindenképp szükség van. Az altatás utóhatásai között meg kell említenünk a szédülést, az álmosságot, illetve az esetleges rosszabb közérzetet. Ezek a tünetek azonban könnyen csillapíthatók, és rövid ideig tartanak. Amennyiben mindent rendben találnak, másnap tökéletes fogsorral, és kellemetlen emlékek nélkül térhet haza a páciens.

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271