Szorongás és halogatás helyett megoldás

Senki számára nem idegen érzés, amikor fogorvoshoz kell menni, és összeszorul a gyomrunk. Valamennyire mindenki tart ugyanis a kellemetlen élménytől, még akkor is, ha csupán egy „túl akarok lenni rajta és kész” beállítottságú az illető. De nagyon sokan vannak, akik jóval komolyabb szorongásba burkolóznak ilyenkor.

Ez pedig rendkívül káros és veszélyes lehet, hiszen a nagymértékű félelem miatt akár a végletekig is halogatják a fogorvos felkeresését. Cserébe gyorsan romló fogakat és egyre növekvő fájdalmakat kaphatnak, ami természetesen a lehető legrosszabb velejárója ennek az ördögi körnek. De mit lehet tenni ilyenkor?

A válasz az altatásos fogászatban rejlik, mely egy csapásra képes megoldani minden fogászati kezeléssel kapcsolatos szorongásunkat. Persze vannak olyanok, akik magától az altatástól is félnek, mégis talán könnyebb ezt a részét átlépni a dolognak, ha valóban szeretnénk a problémánkat orvosolni.

„Negatív végkifejletet még soha nem tapasztaltam alvással kapcsolatban. Persze a félelem az altatástól is elég erős. De, ha valaki megoldást akar, akkor átlépi ezt a félelmét.” – mondja dr. Balsai Tamás, aki a Perfect Smile Fogászati Klinikán már rengeteg páciensnek segített altatásban is.

fogászati videok dr. balsai tamás holosztikus gyógyítás

Ha szorongás áll fenn és nagy a baj, akkor mindenképpen javasolt

A doktor Úr szerint, ha már felismerjük, hogy a fogaink állapota nem tartható, hiszen esik szét vagy éppen fáj minden, akkor egyértelmű, hogy a legjobb lehetőség után fogunk nyúlni. És amennyiben szorongunk, ha csak belegondolunk az egész fogászati kérdésbe, akkor ez nem más, mint az altatás. „Elfogadom azt, hogy számos embernek erre szüksége van. Hiszen ők a félő, de megoldó emberek.” – osztja meg velünk véleményét a fogorvos.

Az altatás teljesen biztonságos, de nem feltétlen szükséges

„Az altatás teljesen megbízható anyaggal történik, a veszély sokkal kisebb így, mint régen volt, attól függetlenül mindig van kockázat. Mindenféle apróságért altatást kérni nem gondolom, hogy feltétlen szükséges. De abszolút egyetértek azzal, hogy akinek erre van szüksége, az kapja meg ezt a szolgáltatást. A pszichés teher, amit viselnek – teljesen mindegy miért, hiszen mindenkinek van egy magyarázata erre – sokkal nagyobb mértékű.”

Dr. Balsai Tamás nézete szerint tehát szorongás és halogatás helyett inkább megoldást kell mindig keresni, hogy fogaink egészsége, ezzel együtt saját életminőségünk is újra a régi lehessen. Az altatás pedig rendkívül sok esetben jelenti így a tökéletes segítséget.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271