Az otthoni fogfehérítés veszélyei

By 2018-01-03Hírek

Általánosan kijelenthető, hogy amikor valami gondunk van egészségünkkel, azt legtöbbször megpróbáljuk otthon, mi magunk megoldani elsőként. Kikerülve az orvost azt hisszük, rengeteg kellemetlenséget úszunk meg, és talán anyagilag is jobban kijövünk. De vajon tényleg megéri?

A fogfehérítés tekintetében kétféleképpen is lehet próbálkozni otthon. Az egyik a házi praktika, melyet saját alapanyagokból összekutyult, fehérítő csodaszerek alkotnak. A másik pedig az interneten megrendelhető, és egyéb módon beszerezhető, fogfehérítő eszközök csoportja.

Míg előbbi nem nagyon rendelkezik olyan mellékhatással, mely akár veszélyes is lehet, addig a másik lehetőség bizony sok hátulütőt rejt. Persze a szódabikarbónából, citromból és egyéb „finomságokból” kikevert csodaszerek nem valami finomak, de nagy károkat nem okozhatunk használatukkal. Persze a végeredmény sem biztos, hogy elnyeri majd tetszésünket, hiszen tényleges csodát sajnos nem várhatunk tőlük.

otthoni fogfehérítés

Az viszont már más kérdés, hogy az innen-onnan vásárolt eszközök mennyire válnak be, és mennyire veszélyesek. A fehérítő anyag – melyet fogainkra kell kenni – például nem érintkezhet a fogínnyel, mert arra nézve káros hatása van. Szintén fontos, hogy egészséges állapotban legyenek fogaink, amit sajnos mi otthon nem mindig tudunk helyesen diagnosztizálni. Ellenkező esetben – például szuvas fog esetén – megsérülhet a fogideg.

Amennyiben ínygyulladásunk, fogágy betegségünk, szájüregi gyulladásunk van, vagy az említett fogszuvasodás felütötte fejét szánkban, akkor semmi esetre sem szabad fogfehérítést végeznünk. Ugyanis ilyen esetekben az alkalmazott fehérítőanyag visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat, akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.

Végül, de nem utolsó sorban, az otthoni fogfehérítés foltos eredményt is adhat, amennyiben nem helyesen használtuk a fehérítő anyagot. Ezt pedig nagyon nehéz helyre hozni. Éppen ezért jobban tesszük, ha fogfehérítés miatt szakemberhez fordulunk ahelyett, hogy akár ismert emberekkel reklámozott eszközökkel próbáljuk otthon megoldani problémánkat. Így biztosak lehetünk abban, hogy az eredmény tényleg szép lesz, és semmilyen kár nem éri majd sem fogainkat, sem fogínyünket.

 

Keresse fel a Perfect Smile csapatát, ha tökéletes fogfehérítésre vágyik!