Közös fogkefe? Semmi esetre!

By 2018-11-20Hírek

Nagyon sokan élnek szinte szimbiózisban a párjukkal. Szép dolog a szerelem, de azért vannak olyan határok, amiket érdemes betartani, és nem lépni át őket. Ilyen például a fogkefe kérdése. Míg a takarónk nyugodtan lehet közös – ha valaki bevállalja az örök harcot érte éjszakánként -, addig a fogkefe legyen tabu ilyen szempontból!

Rengeteg veszélye van ugyanis, ha a párok egy fogkefét használnak. Mindenkinek megvan a saját baktériumflórája a szájban is. Akármennyire is fájdalmas ebbe belegondolni, bizony a fogkefével olyan baktériumokat is átadhatunk egymásnak, melyek a másiknál gondot okozhatnak. Előfordulhat, hogy a megfelelő szájhigiénia mellett is megfertőződünk ilyen úton.

Egyáltalán nem ciki tehát azt kérni párunktól, hogy legyen saját fogkeféje. Ha pedig már felütötte a fejét valamilyen probléma, törekedjünk a normál állapotok visszaállítására. Ehhez használhatunk különböző fertőtlenítő öblögetőket. Ehhez kérjünk tanácsot nyugodtan fogorvosunktól. Ami pedig a fogkeféket illeti, inkább legyen páros program a fogmosás. Az mindkettőnk számára egy kellemes, együtt töltött időt tud nyújtani, sőt! A játékos, egyben egészségünk szempontjából fontos percek ilyenkor még hosszabbra is nyúlhatnak. Ezzel biztosítjuk azt is, hogy valóban megfelelően mossuk meg fogainkat.

fogmosás együtt

Sajnos a legtöbben általában túl kevés időt szánunk erre. A nem alapos fogtisztítás és szájápolás azonban olyan nem várt problémákhoz vezetnek, mint a fogszuvasodás, a lyukas fog kialakulása, vagy rosszabb esetben akár a fog elvesztése. Bizony számolnunk kell ilyen kellemetlenségekkel, amennyiben nem lépünk időben. Bármilyen gond is üti fel a fejét, érdemes minél hamarabb felkeresnünk fogorvosunkat. Legkésőbb akkor, hiszen a legjobban akkor járunk el, ha rendszeres szűrővizsgálaton veszünk részt.

A Perfect Smile Fogászati Klinikán minden fogas kérdésünkre megbízható választ, minden kialakult problémára pedig professzionális segítséget kaphatunk. Legyen szó fogtömésről, fogfehérítésről, vagy nagyobb volumenű beavatkozásról, itt minden megoldást megkaphatunk. Addig is, ügyeljünk a higiéniára, ami kezdődjön egy saját fogkefével!

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271