Nincs elég csont az implantáláshoz?

Semmi gond! Ezt a problémát is orvosolni lehet, hogy aztán tökéletes és tartós fogpótlást kaphassunk az implantálás segítségével. Egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk azzal is, hogy milyen tényezők szabhatnak gátat az implantátum behelyezésének. A nem megfelelő mennyiségű csont problémája azonban nem tartozik ezek közé. Ugyanis különböző, korszerű eljárásoknak köszönhetően meg lehet oldani.

Az implantátum behelyezésekor nagyon fontos, hogy stabil alapok legyenek. Csak így érhetjük el a megfelelő és tartós eredményt. Előfordulhat azonban, hogy régen eltávolított vagy esetleg fogágybetegségben elveszített fogak helyén nincs megfelelő mennyiségű csont egy implantátum befogadásához. Ha a visszamaradó csont nem képes arra, hogy kellő helyet biztosítson önmagában a csavarnak, akkor csontpótlásra van szükség.

Manapság már igen korszerű lehetőségek léteznek erre is. A csontpótlás segítségével pedig ugyanolyan profi eredményeket lehet elérni implantálás szempontjából, mint jó csontadottságok mellett. Ilyenkor tehát természetesen a tökéletes alap megteremtése az első lépés. Ehhez a Perfect Smile Fogászati Klinikán a PRF eljárásokat alkalmazzák. Ezek első lépése mindig a pácienstől való vérvétel. Ezt követően a saját vérből olyan plazmát választanak ki, mely közvetlenül a szóban forgó helyekre juttatva fejti ki hatását. Ez egyes esetekben a seb gyorsabb gyógyulásában segít, illetve a szövetek regenerációjában kap nagy szerepet. Az implantáláshoz szükséges csontalap megteremtésekor pedig csontpótló hatása van.

csontpótlás

Ezek után már készen áll a csont az implantátum befogadására, annak stabil megtartására. Ahhoz, hogy minden tökéletesen működjön, természetesen minden páciens személyre szabott megoldást kap. Ez igaz mind a csontpótló eljárásra, mind az implantálásra és persze az arra helyezett pótlásokra is. Saját igényeink mellett tehát fontos, hogy mit tanácsol az orvosunk. A kiválasztott megoldásoknak köszönhetően biztos, hogy nem csak gyönyörű, de saját elképzeléseinket kielégítő fogakkal mosolyoghatunk majd a világra. A megfelelően stabillá tett csont és az implantálás pedig garantálja, hogy ezt tartósan és kellemetlenségektől mentesen tehetjük majd meg.

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271