Út az egészséges szájüreg felé

By 2022-10-12Hírek

A Perfect Smile Fogászati Klinika podcast adásain keresztül kicsit mélyebbre tekinthetünk abban, hogy a fogászati problémák kezelésére nem csupán helyi megoldásokat kell keresnünk. Dr. Balsai Tamás tabuk nélkül beszél olyan témákról, melyeket nem biztos, hogy mindenki azonnal a fogászattal kötne össze.

Ellátogatunk a fogorvosunkhoz, mert fáj a fogunk, vérzik az ínyünk vagy sorban jönnek elő az egyéb kellemetlenségek, melyek szájüregünket érintik. A célzott kezelések azonban sokszor csak lokálisan oldják meg a problémát, és azt is csak egy időre. Hiszen ilyenkor elképzelhető, hogy máshol, illetve máshol is keresendő a probléma forrása. Ezen a területen még nem született igazi áttörés. Egészen idáig!

dr balsai tamás podcast„30 év az hosszú idő, és ezalatt több száz, vagy több ezer embert követek végig, és látom az elmúlt időszakban a szájüregében történő változásokat. Attól függetlenül, hogy mindent elkövetünk és ő is sok mindent elkövet azért, hogy ne legyen problémája, mégis van. Ez indította el a gondolatokat bennem, hogy akkor nézzük már másként!” – mondja első podcast adásában Balsai doktor úr, aki a holisztikus szemléletben látja a tökéletes megoldást. „Ha tényleg össze van esve a szájüreg és tényleg meg kell menteni, akkor nem csak a szájüreggel kell foglalkozni. Akkor változtatni kell!” A szervezet ugyanis a szájüregen keresztül is jelzi, hogy valami nagyon nincs rendben.

Persze hiába áll össze a kép, és ennek tetejében hiába van egy olyan segítségünk, aki elénk tárja, hogy pontosan mit kellene tennünk ahhoz, hogy jobban legyünk, – és ezzel együtt szájüregünk is. Mindez még nem elegendő. A gyógyuláshoz mi, páciensek is kellünk, hogy befogadjuk az információkat, és együttműködjünk. Mindez dr. Balsai Tamás szerint az utóbbi két évben gyökeresen megváltozott és javuló tendenciát mutat.

Az új koronavírus miatt sokkal nyitottabbak lettek az emberek a megoldásokra, és ezzel együtt rengeteg alátámasztást is kaptak ehhez. Az egészségügyi pánik kialakulása segített abban, hogy jobban elfogadjuk például azt, hogy mennyi vitaminra lenne szükségünk. „Végig csináltunk egy covidos időszakot itt 20-an, és senki nem lett covidos. Még az oltás előtt sem!” – meséli a Klinika munkatársaira célozva dr. Balsai Tamás, aki több epizódon keresztül hangsúlyozza a megfelelő vitaminok bevitelének szükségességét. „Ha vérzik az ínyem, akkor az mutatni fogja, hogy valami baj van. És nem a szájüregemben van a baj, hanem ott IS baj van.” – folytatja ezt a gondolatmenetet a doktor úr egy következő adásában, melyben arra is kitér, mi a helyes döntés például ilyen esetekben.

Hallhatunk érdekes megközelítést a baktériumokkal kapcsolatban is, ami tisztább képet ad, hogy tulajdonképpen hogyan is állunk össze, és merre kellene tartanunk. Ezen felül konkrét eseteket is elmesél nekünk dr. Balsai Tamás, melyek bemutatják, hogy a szájmegmentő programnak mi az alapja, hogyan teljesedett ki és mennyire hatásos. Utóbbihoz viszont elengedhetetlen az együttműködés. Abban biztosak lehetünk, ha egy kis hajlandóságot is mutatunk erre, akkor a Perfect Smile Klinikán a lehető legjobb helyen vagyunk.

Mindezeken túl kis útmutatást is kaphatunk a milliónyi reklám és egyéb médiafelületen ránk zúdított információáradat útvesztőjében. „A D-vitamin magnézium nélkül nem hasznosul.” – ez csak egyike azon kijelentéseknek, melyekre tényleg fel kellene kapnunk a fejünket, és el kellene kezdeni más szemmel nézni a vitaminokra, és az életmódunkra is. De nem csak a szükséges vitaminok tekintetében nyitja fel a szemünket, hanem beszél az egészségesnek hitt táplálkozás veszélyességéről, valamint a kalóriák felesleges számolgatásáról is.

Következő cikkünkben folytatjuk a szájmegmentő program bemutatásával, érdemes tehát visszatérni!

Perfect Smile fogászat
Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271