Szájmegmentő program

By 2022-10-20Hírek

Előző cikkünkben már betekintést nyújtottunk a Perfect Smile Fogászati Klinika vezető szakorvosával, dr. Balsai Tamással készült podcast sorozatba. Továbbra is maradunk a téma mezsgyéjén, hiszen ahhoz, hogy megértsük a doktor úr által képviselt szemléletet, tökéletes útmutatót kapunk a beszélgetések által.

Általános tendencia, hogy 40-45 éves kor felett bármennyire is vigyázunk fogainkra, sok esetben mégis romlásnak indul az állapotuk, még folyamatos kontroll mellett is. Ez a probléma tehát rendkívül sokakat érint. A szájmegmentő program célja, hogy megálljt parancsoljon ennek a kellemetlen folyamatnak, és visszaállítsa a száj flóráját normális állapotába. Ezzel együtt persze a fogak is megmenekülhetnek, illetve az elvégzett beavatkozások sikeresebbek, tartósabbak lesznek.

Bármilyen fogászati probléma üti fel a fejét életünkben, sajnos nem szabad csak és kizárólag lokálisan tekinteni rá. Muszáj teljes egészében néznünk testünket és immunrendszerünket ahhoz, hogy a gyógyulás ne csupán helyi kezelésekben merüljön ki, hanem kiterjedően szüntessük meg a kiváltó okokat. Másként teljesen hiába esünk át bonyolult, esetlegesen drága kezeléseken, hiszen, ha az alap nincs rendben, akkor a problémák újra és újra előjöhetnek.

dr Balsai Tamás fogorvos vizsgálatot végez

„Ha már a szájüreg is elesik, akkor már pánik van. De ezt a pánikot meg lehet állítani, nincs ebben semmi extra!” – mondja dr. Balsai Tamás, aki elgondolkodtatóan sok mindent ki tud olvasni szájüregünk állapotából. Az ugyanis számos esetben hamarabb jelzi a gondokat, mint amikor máshol üti fel a fejét valamilyen érezhető elváltozás szervezetünkben. Éppen ezért nem árt, ha vészcsengőként vesszük ezeket a jelzéseket, és globálisan kezdünk el foglalkozni magunkkal.

A Perfect Smile Fogászati Klinikán mindennemű fogászati probléma megoldására találunk segítséget, hiszen ehhez adott a magas szintű technikai és szakmai háttér is. Ennél azonban sokkal többet kaphatunk páciensként. Könyvajánlás és egyéb – például étkezést érintő – tanácsok mellett konkrét vitaminok javaslásával segítenek abban, hogy a szájüregben zajló negatív folyamatokat sikerüljön megállítani. Amennyiben a páciens komolyan veszi ezeket a tanácsokat és együttműködik, onnantól kezdve a szájüregben elvégzett különböző kezelések, pótlások is sikeresek lesznek, és hosszútávon megoldják a problémáit.

Az életmódváltásba tehát beletartozik a helyes étkezés, a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminok fogyasztása, valamint az egészséges testmozgás is. Ez a fajta holisztikus hozzáállás nem újkeletű dolog, mégis kevesen követik még mindig. Éppen ezért született meg a szájmegmentő program. „Összeállítottunk egy olyan programot, ami emészthető, könnyen elérhető és működik.” – meséli Balsai doktor úr, aki számos sikertörténettel a háta mögött valódi támaszt tud nyújtani a szájüreg állapotának javításában, és még hozzáteszi: „Saját magát gyógyítja meg az ember. Csak rásegítünk.”

Hallgasson bele a podcast adásokba, ami ugyancsak érdekes témákkal és őszinte, tabuk nélküli beszélgetésekkel kecsegtet, amit már megszokhattunk a doktor úrtól.

Perfect Smile fogászat
Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271