Csak egy kis fogkő?

By 2017-10-25Hírek

A válasz mindenképp nem, hiszen a fogkő megjelenése már alapjában véve nagy problémát jelent. Arról nem is beszélve, hogy milyen komolyabb gondokat tud eredményezni, amennyiben nem törődünk vele. Nem szabad hát legyinteni rá, minél hamarabb orvosolni kell ezt a jelenséget is!

A fogkő kialakulása nagyon egyszerű folyamat, és sajnos még azokat is érinti, akik mindent megtesznek a jó szájhigiéniáért. Akármennyire is foglalkozunk fogainkkal, sajnos a fogkefék és egyéb eszközök sem érnek el mindenhova. A lerakódott lepedék pedig csak növekszik, és sajnos az egyenetlen felülete még inkább elősegíti a fogkő terebélyesedését.

Sokan tényleg félvállról veszik kialakulását, és csak esztétikai hibának látják, amivel könnyen együtt lehet élni. Pedig a fogkő nem csak a szép fogakat árnyékolja be jelenlétével, hanem súlyos szájüregi problémákat is eredményezhet. A gyulladások elősegítése mellett akár odáig is elfajulhat a dolog, hogy elveszítjük esetlegesen fogainkat.

fogkő eltávolítás

Pontosan ezért már a lehető legkorábban érdemes segítségért fordulnunk, és felkeresnünk olyan fogászatot, ahol eltávolítják a makacs fogkövet. A Perfect Smile szolgáltatásai között természetesen ezt a lehetőséget is megtaláljuk.

A fogászati rendelőben ultrahangos és polírozó eszközök segítségével érjük el a tökéletesen sima, csillogó eredményt, melyért nem csak mi leszünk hálásak, hanem fogaink is. A ragyogó fogsor bizony nem csak szemünknek lesz kecsegtető, hanem rengeteg nagyobb bajt megelőzünk ezzel a lépéssel.

A fogkő eltávolítását érdemes rendszeresen, főként évente végezni, hogy fogaink egészségét továbbra is megőrizhessük. Természetesen, mint minden, ez is egyénfüggő, így az a legjobb, ha mindig fogorvosunkra hallgatunk ebben is.

Míg a fogkő eltávolítása egy egészen gyors folyamat, addig a nagyobb problémák orvoslása, melyekért a fogkő felelős, már sokkal kellemetlenebb és hosszadalmasabb is lehet. Ezért tényleg érdemes inkább ezt a lehetőséget választani, és elejét venni a további károk kialakulásának.

 

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció:

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271