Ha megtörténik a baj…

By 2017-10-18Hírek

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy mi a teendő akkor, ha a gyermekek fogazatával valamilyen baleset történik. Mivel minden eset más és más, ezért nagyon fontos még több figyelmet fordítani erre a témára.

fogtörésHa megtörténik a baj, bizony nagy ijedtség lehet úrrá nem csak a gyermeken, hanem a szülőn is, és legtöbbször talán nem is tudjuk, mihez kezdjünk, mit kell tennünk. A legfontosabb, hogy őrizzük meg hidegvérünket, próbáljuk megnyugtatni csemeténket is, és azonnal forduljunk segítséghez. A letört, kitört fogdarabokat érdemes megkeresni és magunkkal vinni a szakemberhez. Akkor tesszük a legjobbat, ha egyből folyadékba, főként, ha vízbe tesszük, és így adjuk majd oda a fogorvosnak.

A fent említett cikkben olvashattak egy kislányról, aki a Perfect Smile vezető fogszakorvosa, Dr. Balsai Tamás szeme láttára ütötte ki teljes egészében az egyik maradandó, első fogát. Talán az egyik legijesztőbb lehet, ha az első fogak sérülnek, hiszen ezek a legláthatóbb helyen vannak. Mégis van mit tenni mindig, nem szabad bepánikolni. A lenti képsorban látható, hogyan sikerült megoldani a kislány fogtörési problémáját.

Ilyen esetekben, ha sikerül a letört fogdarabot megtalálni, azt a fogorvos visszahelyezi, majd sínnel rögzíti. Ezek után a fog becsontosodik, és sokáig megmarad majd. Természetesen szükség van általában ilyenkor is valamilyen koronára, vagy egyéb megoldásra, de a végeredmény mindenképpen természetesebb, hiszen a saját fog marad meg.

A lényeg tehát, hogy cselekedjünk gyorsan, mégis nyugalommal, és akkor biztos, hogy lesz majd tökéletes megoldás. A Perfect Smile csapata mindennemű problémára segítséget tud nyújtani a gyermekfogászat terén is. Legyen szó csak a megelőzésről, fogszabályozásról, kontrollvizsgálatokról, vagy éppen bármilyen baleset okozta fogtörésekről.

Utóbbit sajnos megelőzni nem nagyon lehet, hiszen bármennyire is óvjuk gyermekünket, mindig adódhatnak olyan kisebb vagy nagyobb balesetek, melyekre nem tudunk felkészülni. Így a legjobb ilyenkor, amit tehetünk, hogy azonnal szakértő segítséghez fordulunk.

Tudjon meg többet a gyermekfogászati lehetőségekről…