A gyermekfogászat fontossága

Nagyon sokan gondolják úgy, hogy gyermekkorban, amikor még tejfogakkal van tele a csemetéik szája, fogproblémák még nem léteznek, vagy ha igen, azzal sem kell nagyon törődni, hiszen ezek a fogacskák le fognak cserélődni. Ez egy tévhit, amit sürgősen el kell felejteni!

Ugyanis a tejfogakra éppen olyan mértékben muszáj figyelnünk, mint a maradandóakra, hiszen rossz állapotuk bizony rengeteg kellemetlenséget okozhat. És ez nem csak a jelenre, hanem a jövőre nézve is kihathat. A tejfogak teljesen ugyanúgy viselkednek, ezzel együtt pedig ugyanolyan problémáknak lehetnek kitéve, mint maradandó fogaink. Legyen szó a szuvasodásról, lyukak kialakulásáról, az effajta romlásokat azonnal orvosolni kell. Ha nem tesszük, akkor mélyebbre ható gondok is kialakulhatnak, melyek aztán veszélyeztetik a maradandó fog csíráját is.

gyermekfogászat

De nem csak emiatt kell elvinnünk gyermekünket a fogorvoshoz. Nagyon fontos, hogy már kicsi korban megtapasztalják, hogy a fogászaton nem kell félni. Meg kell ismerniük a helyes fogmosás menetét és a gondosság jelentőségét. A gyermekfogászat kontrollvizsgálatai alkalmával pedig mindennemű rendellenességet ki tudnak szűrni. Ezért elengedhetetlen, hogy szakértő segítséggel kísérjük figyelemmel a gyermekeink fogainak állapotát.

fogmosás

A tejfogak tekintetében, majd ezek elvesztésekor, később pedig a maradandó fogak kibújásakor is akadhatnak olyan problémák, melyeket nem szabad elhanyagolnunk. Beszélhetünk fogtömésről, fogszabályozásról vagy éppen barázdazárásról, minden megoldás azt segíti elő, hogy fogaik rendben legyenek. A jó állapotú fogak pedig nem csak esztétikailag fontosak, hanem rengeteg fájdalomtól és kellemetlenségtől kímélik majd meg őket.

Ezen kívül természetesen sajnos elég gyakran fordulnak elő olyan gyermekbalesetek, melyek alkalmával a fogak sérülnek. Egy korábbi cikkünkben olvashatnak arról, hogy ilyenkor sem szabad kétségbe esni, hiszen mindenre lehet találni megoldást.

A Perfect Smile Fogászati Klinika mind a felnőttek, mind pedig a gyermekek szempontjából a lehető legjobb megoldást kínálja mindig. A széleskörű szolgáltatási palettának köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy a leginkább testreszabott segítséget kapjuk majd.

A gyermekfogászatról bővebben…