A gyerekek általában folyamatosan aktívak, és rettentően figyelni kell rájuk, hogy ne essen semmi bajuk. De természetesen ez szinte lehetetlen, hiszen mindig adódhatnak olyan esések, botlások és egyéb balesetek, melyeket nem tudunk megelőzni vagy megakadályozni. Nagyon sok kisgyermek jár pórul a fogakat illetően és a szülő ilyenkor könnyen esik kétségbe, hogy mit is is kellene tennie?

A Perfect Smile Fogászati Klinika nem csak a felnőtteket várja széleskörű szolgáltatási palettával, melynek segítségével mindennemű problémára megoldást tudunk találni. A gyermekfogászat szempontjából is biztosak lehetünk abban, hogy apróságunk jó kezekben lesz!

gyermekfogászat

Dr. Balsai Tamás egy megtörtént eset alapján vázolja, milyen lehetőségünk van gyermekfogászat esetén például akkor, ha egy kisgyereknek a maradandó foga látja kárát játék közben:

„Sokszor szoktam azt ismételni, hogy a gyerekkor „megúszás” fogászati szempontból. Nemrégiben, a szemem láttára egy medencecsúszdán kiütötte egy tízéves kislány egy maradó első fogát, teljes egészében. Mindig van megoldás! A fogat meg kell keresni, azonnal valamilyen folyadékba tenni, – leginkább vízbe, és felkeresni egy olyan fogorvost, aki visszahelyezi az üregbe (reponálja). Majd sínnel berögzíti. A fog be fog csontosodni és nagyon sokáig bent marad. Biztos, hogy halott lesz a fog, el fog szürkülni, tehát valamilyen korona, vagy helyi megoldás kell majd később, de akkor is a saját foga marad bent.”

Mindig van tehát mit tenni, és ahelyett, hogy elkeseredetten azt sem tudjuk hirtelen, hogy mit csináljunk, inkább higgadtan, tiszta fejjel forduljunk azonnal szakértő segítséghez, ezzel biztosítva a lehető legjobb megoldás lehetőségét.

Gyermekfogászati szolgáltatásokról bővebben…