Mikor nem ajánlott a fog implantátum?

A fogászati implantálás az egyik legjobb – ha nem a legjobb – eljárás, amikor pótlásra szorulunk. Segítségével esztétikus és tartós eredményt kaphatunk. Éppen ezért nagyon ajánlott beavatkozás, akkor is, ha csak egyetlen fog hiányzik, és akkor is, ha esetleg a teljes fogsor. Mégis, sajnos vannak olyan tényezők, melyek kizárják ennek lehetőségét.

Ilyen lehet például az életkor. Felső határ ugyan nincs, hiszen idősebb korban is hatalmas javulást tud eredményezni az implantálás, mind a kinézetben, mind az életminőségben. Alsó korhatár viszont igenis létezik. Amíg fejlődésben van a csontozat, addig ilyen fajta beavatkozást nem igényelhetünk, hiszen meg kell várni, hogy az állkapocs elérje végső formáját. Természetesen a 18 év alatti korosztályt – ami nagyjából a fent említett fejlődés végét jelenti – nem is igazán érintik még azok a problémák, melyekre az implantátum lenne a jó megoldás.

 

fogászati implantálás

Szintén tilos az implantálás különböző, súlyosabb betegségek fennállásakor. Ilyen lehet például a kezeletlen cukorbetegség, egyes daganatos megbetegedések, illetve az autoimmun betegségek. Sajnos a véralvadási zavarok, illetve a szív- és érrendszeri panaszok is akadályt jelenthetnek. Szintén ide kell sorolni azokat a kórokat, melyek kifejezetten a száj higiéniáját támadják. És el is érkeztünk a következő ponthoz.

A száj megfelelő higiéniája egyszerűen elengedhetetlen ahhoz, hogy a fog implantátum rendeltetésszerűen és valóban tartósan oldhassa meg hiányzó fogaink problémáját. Éppen ezért nagyon fontos, hogy implantálás előtt tökéletes legyen szánk belső állapota, illetve a beavatkozás után is ügyeljünk ennek fenntartására. Az erős dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás például negatívan befolyásolhatják a gyógyulás menetét.

Sokan félnek attól – főként, akik fém allergiával küzdenek -, hogy az implantatum majd allergiás reakciót vált ki. Ettől egyáltalán nem kell tartani, hiszen az implantatum anyaga, a titán egyáltalán nem allergizáló. Így azok számára is tökéletes megoldás a fog implantátum, akiknek a fent említett allergia keseríti meg életet. Tulajdonképpen a felsorolt tényezők kivételével nincs, ami gátat szabhatna az implantálásnak. Így a legtöbben nyugodtak lehetnek, és könnyű szívvel választhatják ezt az eljárást.

Aki mégis beleesik a néhány kivételt képező, kisebb százalékarányba, annak sem kell elkeserednie. A Perfect Smile Fogászati Klinika megtalálja mindenki számára a legmegfelelőbb és legelőnyösebb, egyben személyre szabott megoldást akkor is, ha az implantálás éppen nem jöhet szóba fogaink pótlásakor.

 

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271