Implantálás közben és után

Egy korábbi cikkünkben, miután lerántottuk a leplet a fogászati implantálást megelőző lépésekről, azt ígértük, hogy megismerkedünk az eljárás menetével is. Most, egy kisebb kitérő után be is tartjuk ígéretünket, és elkalauzolunk mindenkit a beavatkozás rejtelmeibe. Mire is számíthatunk, mi fog történni velünk?

Az első lépés minden esetben az érzéstelenítés, mely nyugodtan kijelenthető, hogy az egész eljárás legfájdalmasabb része. Bizony, itt egyből le is kell szögezni, hogy ezzel a páciensek egyik legnagyobb félelmét – miszerint az implantálás fájdalmas lesz – le is dönthetjük. Az érzéstelenítést követően ugyanis semmit nem fogunk érezni, azon kívül, hogy valami éppen történik a szánkban. A kellemes zsibbadás azonban tesz róla, hogy a fájdalom ne lehessen jelen a beavatkozás során. Amennyiben mégis túlságosan aggódunk, vagy egyéb okok indokolják, akkor lehetőségünk van altatásban átélni a műtétet.

Ezt követően történik az implantátum helyének kialakítása, vagyis az íny bemetszése és a csont megfúrása. Ez ugyan kicsit ijesztően hangzik, de higgyük el, tényleg nem fog fájni! Erről pedig nem csupán az érzéstelenítők tehetnek. Hanem az a tény, hogy a csontnak, mint önálló, anatómiai egységnek nincs saját érző beidegződése, így abban fájdalom nem képződik. A kialakított helybe csavarják aztán az implantátumot. Végül bevarrják az ínyen ejtett metszést.

implantálás közben

Előző cikkünkben azt is említettük, hogy sok esetben szükséges lehet csontpótlásra ahhoz, hogy az implantátum stabil alapot kaphasson. Ezt a Perfect Smile Fogászati Klinikán A-PRF, illetve I-PRF eljárásokkal teszik. A korszerű beavatkozásoknak köszönhetően biztos és stabil alátámasztást fognak kapni a leendő fogpótlások. Ezeket az eljárásokat legtöbbször külön alkalmakkor ejtik meg, de sok esetben akár az implantálás alatt is sor kerülhet rájuk.

A műtétet követően akár azonnal átvehetjük az ideiglenesen rögzíthető pótlásunkat, míg a végleges el nem készül. Így egyetlen napig sem kell fogak nélkül léteznünk, ami azért nem kicsi előnyt jelent egy ilyen volumenű beavatkozásnál. A tökéletes pótlásokat tekintve ekkorra már teljesen világos, hogy milyen lesz majd a számunkra megfelelő, hiszen azt már az előzetes konzultációk során megbeszéltük fogorvosunkkal.

Az implantálást követően fontos, hogy ügyeljünk a megfelelő utókezelésre, melyről részletes tájékoztatást kapunk segítségül a Klinikán. Itt meg kell említeni a körültekintő szájhigiénia fontosságát, emellett azonban egyes vitaminok szedéséről sem feledkezhetünk meg. A műtét után előfordulhat némi duzzanat kialakulása, ezt jeges borogatással nyugodtan enyhíthetjük. Az utolsó lépés a varratszedés és a kontroll lesz, illetve természetesen majd a későbbiek folyamán a végleges pótlás felkerülése.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271