Fogászati implantátum – Az implantálást megelőző lépések

A fogászati implantátum választásától még mindig nagyon sokan ódzkodnak. Főként azért, mert él az emberekben pár olyan tévhit és félelem, melyek teljes mértékkel ellenzik, hogy az eljárás mellett döntsenek. Emellett viszont az is bőven negatív befolyással bír, hogy egyáltalán nem is tudjuk felmérni, mi is az implantálás pontosan, mi a menete, hogyan zajlik.

A félelem az ismeretlentől talán az egyik legnagyobb akadályozó tényező, amikor valamilyen megoldást keresünk. Főleg, ha a fogainkról van szó. Ahhoz, hogy egy kicsit jobban belelássunk, mit is jelent pontosan egy fogászati implantátum behelyezése, magát a folyamatot is meg kell ismernünk. Cikksorozatunk első részében az implantálást megelőző, szükséges lépésekkel ismerkedünk meg.

A fogászati implantálást – mint általában minden fogászati kezelést – egy konzultáció kell, hogy megelőzze. Hogy erre miért is van szükség? Pontosan azért, hogy tisztában legyünk azzal, mi vár ránk, milyen lehetőségek követik majd a beavatkozást, mire készüljünk fel és persze azért, hogy minden bennünk felmerülő kérdésre választ kaphassunk.

fogászati árak implantátum konzultáció

Ezután egy állapotfelmérésre is sort kell keríteni, hiszen csak annak tudatában képes felvázolni fogorvosunk a lehetőségeket, ha látja, milyen állapotok uralkodnak a szánkban. Lehetséges például az is, hogy az implantátum beültetése előtt egyéb fogászati beavatkozásra is muszáj sort keríteni. Ilyen előfordulhat például, ha nem megfelelő a csont mennyisége és minősége, melybe az implantátumot szeretnénk behelyezni.

A következő lépés, vagyis az eljárás megtervezése – mely különböző röntgen-, illetve CT-felvételeket is igényelhet – ugyancsak rendkívül fontos. Ebbe beletartozik például a már említett probléma kiküszöbölése is. Ilyen esetekben az implantálás előtt csontpótlást kell alkalmazni. A Perfect Smile Fogászati Klinikán rendkívül korszerű eljárások segítségével kerül erre sor, melyek nem csupán megfelelő mennyiségű csontot eredményeznek, hanem egyúttal a fogpótlások alátámasztása is stabilabb lesz majd hosszútávon.

Amennyiben minden készen áll arra, illetve nem akadályozza semmi, hogy a fogászati implantálás megkezdődhessen, akkor a következő lépés már maga az eljárás lesz. Hogy milyen esetleges tényezők zárják ki az implantátum alkalmazásának lehetőségét, azt egy korábbi cikkünkben ecseteltük. Ezek természetesen már a konzultáció alatt kiderülnek. Legtöbb esetben azonban zöld utat kap ez a beavatkozás, mely számos foghiányos problémára jelenti a tökéletes, esztétikus és tartós megoldást.

Következő cikkünkben magával az implantálás menetével, illetve az azt követő lehetőségeinkkel, lépésekkel fogunk foglalkozni. Talán sikerül majd még több, az implantátumot belengő ködöt feloszlatni, hogy ne fordítson hátat feleslegesen senki annak az eljárásnak, mely az egyik legjobb és legeredményesebb, ha fogpótlásról van szó.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271