Fogpótlások implantátummal

Előző cikkeinkben azzal foglalkoztunk, hogy mi előzi meg az implantálást, és azt is megnéztük közelebbről, pontosan hogyan is zajlik ez az eljárás. Közben mindig említést tettünk arról is, hogy a legvégén olyan fogpótlás kerül fel, melyet a konzultáció során már előre megbeszéltünk fogorvosunkkal. De pontosan milyen fogpótlásokról is lehet szó?

Azon felül, hogy a páciens milyen elképzelésekkel érkezik, illetve a fogorvos milyen lehetőségeket ajánl, az sem mindegy, milyen típusú foghiánnyal állunk szemben, amikor fogpótlás választására kerül sor. Vegyük most sorra, melyik esetben mi lehet a legjobb megoldás, az implantálás mellett!

1. Ha csak egy fog hiányzik:

Amennyiben egyetlen fog hiányzik csak, azért optimális választás az implantátum behelyezése, hiszen így a hiány melletti, teljesen ép és egészséges fogakhoz nem kell hozzányúlni. A beültetett implantátumra ilyenkor korona kerülhet, mely tökéletes kiegészítést jelent fogsorunknak. Ezek után újra nyugodtan mosolyoghatunk majd!

2. Sor végi fog hiány esetén:

Nagyon sok esetben készül fogpótlásként rögzített híd. Ám, ha hiányzik a sorvégi pillérfog, akkor sajnos ezt nem lehet kivitelezni. Ilyenkor jöhet szóba ugyancsak az implantátum, melyre aztán már elkészíthető a rögzített pótlás is.

fogpótlások

3. Amikor teljes foghiány áll fenn:

Amikor teljes fogsort kell pótolni, azt implantátumokra épített körhíddal lehet megoldani. Míg régen ezt 6-8 implantátum segítségével lehetett csak megoldani, ma már elegendő ehhez 4 implantátum behelyezése.

Implantálást követően a cikróniumból készült fogpótlásokat részesítik előnyben. Hiszen ezek – amellett, hogy teljesen természetes hatást keltenek, és tökéletesen illeszkednek fogsorunkba – megfelelnek az implantológiával kapcsolatos, legszigorúbb követelményeknek is. Az allergia kockázata kizárt, hiszen nem tartalmaznak semmilyen fémet. Megbízhatóságuk mellett már csak a tartósságuk lehet jobban kecsegtető.

Nyugodtan kijelenthető tehát, hogy az implantálás és a megfelelő, jól kiválasztott fogpótlások együttese a lehető legjobb eredménnyel szolgál. Akár évtizedekre oldhatja meg a hiányos fogazat problémáját. Mindezt esztétikusan és természetes hatást keltve teszi. Amennyiben tartós és szép eredményt szeretnénk, akkor ez a legjobb döntés.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271