Tévhitek a fogszabályozásról

By 2017-11-22Hírek

A csámpás, elálló vagy éppen egymásra növő fogak nagyon meg tudják keseríteni a mindennapokat. Azonban, ha valaki egészen felnőtt koráig sem igazíttatta ki fogsorát szabályosra, sokszor téves gondolatok miatt hagy fel a reménnyel, hogy valaha az ő fogazata is esztétikus lehet.

Nézzük meg, mik is ezek a tévhitek, és mi zavarja annyira leginkább az embereket, hogy bele sem vágnak:

Fogszabályozást csak gyermekkorban érdemes bevállalni. Természetesen az állítás hamis, de persze sokan ezt nem tudják. A gyermekkori fogszabályozás egyértelműen gyakoribb jelenség, hiszen a maradandó fogak növekedésével észrevehető problémákat ilyenkor a legjobb és legegyszerűbb orvosolni. Ez pontosan azt jelenti, hogy 6-7 éves korban már érdemes foglalkozni a fogak állásának rendbehozatalával, hiszen ilyenkor könnyebben befolyásolható a csontok és fogak növekedése, fejlődése a helyes irányba. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy felnőtt korban már nem lehet megoldani a szabálytalan fogazat problémáját. Sőt! Meg kell oldani, hiszen fogaink rengeteg kárnak és veszélynek vannak kitéve, és nem csak esztétikailag lehet gond velük.

fogszabályozás

A fogszabályzó csúnya, feltűnő és ciki. A legtöbb felnőtt – hiába okoz folyamatosan önbizalmi és megjelenési kellemetlenségeket a szabálytalan fogsoruk -, még mindig attól tart inkább, hogyan fog kinézni a fogszabályzó a szájában. A régebbi típusokkal ellentétben azonban ma már létezik olyan fogszabályozó rendszer, mely szinte láthatatlan. A Perfect Smile Fogászati Klinikán is alkalmazott MYCLEARBRACE fogszabályozó nem feltűnő és nincsenek fém elemei, így egyáltalán nem kell tartanunk attól, hogy nézünk ki, mikor viseljük.

A fogszabályozás rengeteg kellemetlenséggel és fájdalommal jár. Az imént említett, új technológiának köszönhetően ezeket a tévhiteket is elfelejthetjük. A fogszabályozó kivehető, így könnyebben tisztíthatóak a fogak is. Nem kell tartanunk a fennakadó ételmaradékoktól, a rossz lehelettől és attól sem, hogy a használata nagy fájdalmakkal járna. Működés közben csak enyhe fájdalmat érezhetünk, mivel a sínek és kupakok folyamatosan módosulnak.

Tegyük hát félre a régi félelmeket, és vágjunk bele a felnőttkori fogszabályozásba nyugodtan, hogy fogaink újra szépek és szabályosak lehessenek! A végeredmény egy káprázatos, lehengerlő mosoly lesz.

Keresse fel fogászatunkat, hogy problémájára egyéni segítséget kaphasson!