Sorvégi foghiány

By 2018-07-18Hírek

Bár kevesen törődnek azzal, ha valamelyik sorvégi foguk hiányzik, ez nem helyes. Ugyanis annak ellenére, hogy esztétikailag nem okoz gondokat – legalábbis egy darabig -, más problémákat még előidézhet.

Ahogy korábbi cikkünkben is foglalkoztunk a témával, akár egyetlen fog hiánya is rengeteg nem várt, káros hatást hozhat magával a többi fogat illetően. Ez sokszor akár az egész fogsorunkra is kihathat. Többek között a rágófunkciót és a többi fogunk egészségét is veszélyeztetheti. Akár hisszük, akár nem, így van ez a sorvégi fogainkkal is. Annak ellenére, hogy ez a rész nem látszik, mégis okozhat idővel még esztétikai problémákat is. De a legjobb, amit tehetünk, hogy ezt nem várjuk meg, és teszünk a hibátlan fogsorért!

hibátlan fogsor

De hogyan is lehet pótolni a sorvégi fogakat? Hiszen ebben az esetben nem áll rendelkezésünkre olyan hátsó pillérfog, melyre rögzített pótlást, hidat lehetne készíteni. A válasz a fogászati implantátum alkalmazása, mely tökéletes megoldást nyújt ilyen helyzetekben. Hiszen az implantátum beültetésével már elkészíthető lesz a rögzített pótlás, még a hátsó részeken is.

A fogászati implantálás egy igencsak innovatív, korszerű és sokak által kedvelt megoldás. Nem véletlenül, hiszen esztétikailag is nagyon szép eredményeket érhetünk el vele. Másrészt pedig olyan nehezen megoldható problémákra is segítséget jelent – más, akár egyedinek, akár általánosnak mondható esetek mellett -, mint a fent említett, sorvégi foghiány.

fogászati implantátum

Segítségével nem kell tartanunk attól, hogy fogaink károsodnak, nem kell félnünk olyan drasztikus hatásoktól, mint a rágófunkció megváltozása. Végül, de nem utolsósorban abban is biztosak lehetünk, hogy fogsorunk esztétikailag is szép marad, amit ráadásul egy hosszútávú megoldás biztosít. A korszerű eljárásnak köszönhetően ugyanis a fogpótlás egy stabil alátámasztást kap.

Amennyiben figyelünk arra, hogy betartsunk minden olyan tanácsot, melyet fogorvosunk javasol, akkor nagyon hosszú időre sikerül megoldást kapnunk. Ráadásul az idegen érzettől sem kell tartanunk, ugyanis a páciensek többsége egyáltalán nem érez különbséget az implantátum és a természetes fogak között.

Következő cikkünkben arra is kitérünk, milyen tanácsokat érdemes betartani fog implantálás után, melyekre a Perfect Smile Fogászati Klinika külön felhívja a páciensek figyelmét.

 

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271