Előzzük ki a csúfolódást!

Az egészséges fogsor nem csak a felnőttek életében fontos, hanem már gyerekkorban érdemes odafigyelnünk, hogy csemetéink fogai rendben legyenek. Ezzel nem csak az egészségükért teszünk, de kikerüljük azt is, hogy gyermekünk csúfolódás tárgya lehessen.

Amikor kiesnek a tejfogak, és megjelennek a maradandó fogak, már akkor érdemes a gyerkőcöket elvinni fogorvoshoz fogszabályozás miatt. Ugyanis már ebben a – 6-7 éves – korban ellenőrizhető, hogy a fogak jó irányban bújnak-e elő. Amennyiben nem, az ilyen korán megkezdett fogszabályozás könnyebb segítséget nyújt, hogy később a fiatalok egészséges fogazatú felnőttekké válhassanak.

gyermek fogszabályzás

Viszont, ha nem törődünk az esetleges fognövekedési problémákkal, úgy sajnos gyermekünknek okozunk további gondokat. Egyrészt, minél jobban halogatjuk, annál több időt vehet majd igénybe a fogszabályozás. Másrészt, az életkor előrehaladtával szintén olyan kellemetlenségek üthetik fel a fejüket, amikre nem is gondolnánk. Ilyen lehet például az, ha csúfolódások kereszttüzébe kerül a csemeténk, csak mert csámpásak a fogai. Ez pedig sajnos lelki problémákhoz is vezethet, és ha a gyermek korán érzi az önbizalom csökkenését, még súlyosabb gondok elé nézhetünk.

Természetesen a leginkább fontos tényező ebben az esetben is az egészség. De nem szabad elmennünk amellett sem, hogy a rendezetlen fogsor mennyire negatív befolyással lehet kinézetünkre. És persze nem csak gyermekkorban! Ugyan a felnőttek már nem számíthatnak csúfos megjegyzésekre, akkor is valószínű, hogy összesúgnak a hátuk mögött.

Ami pedig a már említett egészséget illeti. Nem csak külalak szempontjából rossz, ha nem kezeltetjük helytelenül elhelyezkedő fogainkat. A nem szabályosan illeszkedő fogak nehezebben tisztíthatóak, így melegágyai a fogszuvasodásnak, és az egyéb kellemetlenségeknek, mint például a rossz lehelet.

A rendezetlen fogsor tehát mind fiatal, mind pedig felnőtt korban rengeteg kellemetlenséggel jár, és egyre nagyobb károkat hoz magával. Jobban tesszük tehát, ha minél hamarabb kezeltetjük a problémát, és gyermekünket is elvisszük fogorvoshoz, hogy megelőzzük a további gondokat. Az egészséges fogsor mindenki számára kincs!

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271