Perfect Smile Vírus protokoll – A zavartalan fogászati rendelés!

By 2020-03-14Hírek

A koronavírus járvány elleni küzdelemhez csatlakozva, az Önök biztonsága és nyugalma érdekében rendelőnk munkatársai közösen kidolgozták a Perfect Smile Vírus Protokollt, (PSVP) melyet a következő hetekben munkánk során mindvégig követni fogunk, és teljes mértékben betartunk. Ezen intézkedések többsége nem különleges, és nem csak a mostani időszakra vonatkozik, mégis hasznosnak találjuk teljeskörűen összefoglalni, hogy mi mindent teszünk az Önök és a munkatársaink egészségének védelme érdekében.

1. A rendelő tisztasága

A rendelőben úgy általában, és különösen a munkafelületeken folyamatos takarítás és fertőtlenítés történik baktérium- és vírusölő szerekkel. Zárás után minden nap teljes nagytakarítást végzünk. A kezelőink germicid lámpákkal felszereltek; ezek a fényforrások működés közben speciális, fertőtlenítő hatású, rövid hullámú ultraibolya sugárzást bocsájtanak ki. Az egész rendelőben professzionális biológiai szűrővel felszerelt légbefúvó rendszer működik, mely 1 óra alatt cserél levegőt, így a megfelelő szellőzés, és a levegő folyamatos tisztítása magas fokon biztosított.

perfect smile vírus protokoll
perfect smile vírus protokoll

2. Az eszközök tisztasága

Az eszközök kifogástalan tisztasága minden fogászaton magától értetődő; a fertőtlenítés és sterilizálás szigorú szabályok szerint történik. Számos eszköz egyszer, egyetlen betegnél használatos, pl. maszk, kesztyű, pohár.  A többször használatos eszközök elsőként kézi tisztításon esnek át, ezután 100%-os vírusölő oldatban áznak, majd ultrahangos tisztítás következik. Ezt követően sterilizáljuk őket; a székeket, gépeket és munkafelületeket pedig minden beteg után fertőtlenítjük.

eszközök fertőtlenítése
sterilizáló gép

3. A fogtechnikai munkák sterilizálása

A Perfect Smile klinika elsőként vezeti be azt a szabályt, hogy a fogtechnikáról beérkező munkák nem pusztán az előírt fertőtlenítésen, hanem teljes sterilizáláson is átesnek.

fogtechnikai munkák strilizálása
fogtechnikai munkák strilizálása

4. A munkatársak tisztasága

Ahogy Önök is látják, minden kolléga védőfelszerelésben dolgozik (maszk, védőszemüveg, egyszer használatos gumikesztyű), ezzel is biztosítva a fertőzések megelőzését. Különleges intézkedésként a kollégák koronavírus tesztelése is folyamatban van, ezzel védve magunkat és persze Önöket is.

szájmaszk viselése
szájmaszk viselése

5. Pácienseink tisztasága

Minden beérkező betegünk számára lehetőséget biztosítunk kézfertőtlenítésre, emellett belépéskor lábzsákot és maszkot adunk. A maszk a kezelésre való várakozás rövid ideje alatt biztosítja, hogy a recepción, illetve a váróban védve legyenek az esetleges fertőzéstől. Ezzel együtt nagyon kérjük pácienseinket, hogy lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek a kezelésre, ezzel is csökkentve a lehetséges kockázatokat.

kézfertőtlenítés

Minden vírusellenes lépésünk azt szolgálja, hogy zökkenőmentesen működhessünk ezekben a nehéz időkben is, és fogászati problémák esetén a betegeink rendelkezésére állhassunk. Mindebben kérjük az Önök segítségét, együttműködését, és megértését, és amennyiben bármilyen további kérdésük van, kérjük forduljanak hozzánk bizalommal.

Perfect Smile a vírus elleni klinika

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271