Óvatosan az édességekkel!

By 2017-12-26Hírek

A karácsonyi időszak egyik főszereplője a roskadásig telt, finomságoktól hemzsegő ünnepi asztal. Bizony sokan dobják ilyenkor félre az eddigi diétájukat, vagy csak egyszerűen egyáltalán nem figyelnek oda, miből mennyit fogyasztanak.

Nincs is ezzel baj, hiszen az év legszebb napjaiban, mikor összegyűlnek az emberek, az öröm egyik fontos része, hogy ínycsiklandó nyalánkságokkal készüljünk. És azokat mind el is pusztítsuk együtt. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a rengeteg édesség bizony nagy károkat tud maga után hagyni.

És itt most nem a plusz kilókról van szó. Hiszen bőven lesz időnk azokat leadni, míg az újabb bikini szezon be nem köszönt. Arról viszont egyáltalán nem feledkezhetünk meg, hogy a fogaink ilyenkor sokkal nagyobb odafigyelést igényelnek. Az egyik leginkább fogroncsoló hatást ugyanis az édességek tudhatják magukénak. A cukor rendkívül nagy veszélyeket rejt, ha fogaink egészségéről van szó.

karácsonyi asztal

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szabad a bűnös csábításoknak engedni, hanem egyszerűen sokkal többször kell fogaink tisztítására időt szánnunk. Akármennyire lehetünk fáradtak, az esti, helyes fogmosásról ne feledkezzünk meg, de napközben is jól tesszük, ha néha áttisztítjuk fogainkat. Ezen felül használhatunk fogselymet és öblögetőt is, hogy biztosra menjünk a tisztítást illetően.

Emellett azt is tudnunk kell, hogy a fogak érzékenysége azon kívül, hogy a hideg és meleg italok fogyasztásakor jelentkezhet először, bizony nagy számban jön elő édességek fogyasztásakor is. Amennyiben a karácsonyi majszolás közben hirtelen éles fájdalom nyilall fogunk egyikébe, akkor nagy az esélye annak, hogy egy nem várt, komoly probléma ütötte fel a fejét. Valószínű, hogy fogszuvasodással állunk szemben, és ez még mindig lehet, hogy nem minden. A lyukas, szuvas fog érzékenysége ugyanis arra utalhat, hogy a fog idegcsatornáiba is bejuthattak a baktériumok.

Ha ilyet tapasztalunk, akkor el kell határoznunk magunkat. Az ünnepek végeztével minél előbb vegyük fel a kapcsolatot szakemberrel, hogy amint lehet, orvosolni tudják problémánkat. Nem szabad halogatni ezt, és azt sem szabad gondolni, hogy ez csak egy egyszeri fájdalom volt. Hiszen, ha már jelentkezik az érzékenység, az mindenképpen egy meglévő gondra utal. És higgyük el, nem csak a túlságosan édes bejgli, vagy a túl forró forralt bor tehet arról, hogy kellemetlen érzékenységet tapasztalunk.

 

A Perfect Smile Klinika teljes körű szolgáltatási palettájával biztosítja, hogy mindenki számára a legmegfelelőbb megoldással tudja orvosolni az adott problémát.