Kellemetlen szituációk

By 2019-02-12Hírek

Amikor fogaink pótlásra szorulnak, bizony nem egyszerű a választás, milyen lehetőség mellett döntsünk. Fontos az esztétikum, a kényelem, na és persze az anyagiakról sem szabad megfeledkeznünk. Egyes olcsóbb megoldások azonban igen kellemetlen, nem várt szituációkhoz vezethetnek. Ezek azonban inkább illenének egy jó vígjátékba, mint a saját hétköznapjainkba.

Éppen egy munkahelyi ebéden vagyunk, egy meglehetősen elit helyen. A társaságunkban nem csak a közvetlen kollégák ülnek. Ott van szinte mindenki, beleértve a főnököt is. Most kezdtük el enni a második fogást, amikor egy jól irányzott harapással sikerül eltalálnunk a hús egyetlen, nagyon is rágós részét. És akkor érezzük… Fogpótlásunk elmozdult. Sőt, mi több, mindjárt azt is rághatnánk a hússal együtt – ha lenne mivel -, hiszen már érezzük, hogy le is jött teljesen. Vajon mi ilyenkor a helyes lépés? Teli szájjal, elnézést nem kérve felugrani székünkből, hogy aztán célirányosan kifussunk a mosdóba? Vagy próbálva illedelmesnek maradni, szinte észrevétlenül kiköpni a falatot egy szalvétába – a fogpótlással együtt? Talán egy ilyen helyzetben nincs is jó megoldás, mindenképpen kellemetlenül fogjuk érezni magunkat.

fogpótlás kiesik

De nem kell ahhoz üzleti társaság, hogy ilyen esetekben azt kívánjuk, bárcsak elsüllyednénk. Akár egy baráti társaságban is borzalmas élmény lehet, ha például nevetés közben félre siklik a fogunk. Még rosszabb, ha ezt csak azután vesszük észre, amikor már épp lencsevégre kaptak minket. De még akkor is kellemetlen az élmény, ha egyedül vagyunk, és nem tudunk egy jóízűt harapni egy almából. Ha inkább kerüljük azokat a helyzeteket, melyek hasonló kellemetlenséggel kecsegtetnek, vagy jobbára eltakarjuk kezünkkel fogsorunkat, nehogy olyat lásson más, amit nem kéne, az már kihat sajnos az életminőségünkre is. Ehelyett inkább válasszunk olyan megoldást, ahol nem kell tartanunk az effajta helyzetektől.

Az implantátumra helyezett fogpótlások garantálják, hogy nem kell odafigyeljünk kicsit sem, mit eszünk, vagy mekkorát mosolygunk. A tartós megoldás emellett esztétikailag is gyönyörű eredményt biztosíthat, és nyugodtak lehetünk afelől, hogy a pótlások a helyükön is maradnak. A Perfect Smile Fogászati Klinikán nem csak az implantálás, hanem az azt követő pótlások kivitelezése is tökéletes mosolyt eredményeznek. A kellemetlen szituációk pedig biztos, hogy elkerülnek majd minket.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271