Ha már eldöntöttük, hogy fogaink pótlását fogászati implantátumok behelyezésével szeretnénk elindítani, akkor biztos, hogy túl vagyunk a szokásos körökön. Ez tulajdonképpen a fogorvossal történő – akár több alkalmas – konzultációt és állapotfelmérést jelenti, melyek végén közösen hozzuk meg a legjobb döntést. A szakmai szemek és tapasztalat mellett természetesen az is fontos, hogy mi mit szeretnénk.

Amennyiben nincs semmilyen akadálya, az implantálás a legjobb és legtartósabb megoldások közé sorolható. Amellett azonban, hogy tudjuk már, mi ennek a menete, azért még van pár dolog, amit tisztázni kell. Egyrészt például azt is eldönthetjük, hogy érzéstelenítésben, vagy altatásban szeretnénk túlesni a beavatkozáson. Másrészt pedig szót kell ejtenünk arról is, hogy mi várható utána, mire számíthatunk.

Az implantálás mára már olyan innovációs eszközökkel történik, hogy félnünk korántsem kell az eljárástól. Sem, ami a fájdalmat, sem, ami a végeredményt illeti. Azonban, mint minden nagyobb beavatkozást követően, ebben az esetben is vannak dolgok, melyeket muszáj betartanunk ahhoz, hogy minden rendben legyen. Először is, ne lepődjünk meg, ha az eljárást követően feldagad az arcunk. Ez egy természetes reakció, bár nem mindenkinél jön elő. Ilyenkor hűtő, jeges borogatást kell alkalmaznunk, hogy ez a pici kellemetlenség minél hamarabb elmúljon.

implantálás után

Ezen felül még fokozottabban kell ügyelnünk a száj higiéniájára. Mossunk fogat akár sokkal többször, mint átlagosan. Emellett fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségi vitaminokhoz hozzájusson a szervezetünk, ezzel úgymond belülről támogatva a csontokat is. Minderről, vagyis a helyes utókezelésről a Perfect Smile Klinikán teljeskörű felvilágosítást kapunk, melyet írásos anyagban is odaadnak. Végül, egy hét után számíthatunk egy kontrollvizsgálatra és a varratszedésre, mellyel aztán az implantálás utáni időszak lezártnak tekinthető.

Ezek után aztán jöhetnek a már előre megbeszélt, további lépések, ami a pótlásokat illeti. Amennyiben együttműködőek vagyunk, és betartunk minden tanácsot, akkor hihetetlen tartós és persze szép végeredményre számíthatunk. Ezt húzza alá a többezer eddigi páciens elégedettsége is. Ha véget ér a fogászati túránk, akkor már csak annyi dolgunk van, hogy nyugodtan, kellemetlen szituációktól kicsit sem tartva mosolygunk a világra. Hogy milyen helyzeteket értünk a kellemetlen szituációk alatt, az következő cikkünkből kiderül.

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271