Ha már az utolsónak is búcsút kell mondani

By 2018-08-14Hírek

Sajnos sokszor vagyunk kénytelenek megválni egy-egy maradandó fogunktól. Ez valakinél korábban, valakinél később következik be. Hogy mikor jön el ennek az ideje, azt befolyásolhatja a genetika, az életvitel, a táplálkozási szokásaink és természetesen az, hogyan és mennyire ápoljuk fogainkat. De ha az utolsó saját fogunktól is búcsúznunk kell, az bizony igencsak nehéz dolog lehet.

Ugyan ez az állapot nagyon ritka, mégis előfordul. Főleg az idősödés előrehaladtával jellemző, és természetesen sok-sok egyéb tényező is szerepet játszhat a kialakulásában. Sajnos akár egy hirtelen baleset is előidézheti, amire aztán tényleg senki nincs felkészülve. Ha valaki ebben a cipőben jár, akkor hamar felmerül a kérdés: mit lehet tenni? Hiszen a részleges foghiánynál mindig vannak olyan jó állapotú fogak, melyeket segítségül lehet hívni egy-egy pótlás elkészítésénél és alkalmazásánál. De mi a helyzet akkor, ha nincs ilyen fogunk?

Ilyen esetekben ugyanis nem lehetséges, hogy stabilan ülő fogsort kaphassunk. Ez ahhoz vezethet, hogy a legváratlanabb helyzetekben mozdul meg például a kivehető fogsor. Emellett nagyon sokszor zavarhat az ízlelésben, nem lehet kényelmesen enni vele és rendkívül kellemetlen a viselete. A nem stabil fogsorok sajnos mind az evésben, mind pedig a beszédben akadályt jelenthetnek. Nem beszélve a megjelenésünkről, hiszen sokszor még mosolyogni sem merünk, nehogy megmozduljon.

fog implantátum

A teljes foghiány fennállásakor a legjobb, legbiztosabb és legkényelmesebb eredményt adó segítség az implantátum alkalmazása. Amennyiben tehát a páciensnek egyetlen saját foga sincs már, úgy implantátumokra épített körhíd adja meg a tökéletes megoldást. Ez egyrészt tartós, akár végleges is lehet, másrészt esztétikailag és kényelmi szempontból is a legjobb. A stabilitás lehetővé teszi, hogy mindig jóízűen mosolyogjunk, nyugodtan együnk és felejtsünk el minden eddigi kényelmetlenséget. Ezen felül a kellemetlen szituációk is elkerülnek majd minket.

A Perfect Smile csapata rengeteg sikeres implantálással a háta mögött várja azokat a pácienseket is, akiknek a fent említett, teljes foghiány keseríti meg életüket, vagy hamarosan ez az állapot várható. A gondos tervezésnek és precíz munkának, valamint a korszerű implantátumoknak köszönhetően újra magabiztosan mosolyoghatunk majd a világra.

 

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271