A gyökérkezelés új korszaka

Előző cikkünkben arról írtunk, hogy a gyökérkezelés még mindig az egyik legrettegettebb fogászati eljárás. Azonban, ha félelmeink miatt halogatjuk a dolgot, igencsak rosszul járhatunk. Ráadásul a mai technológia mellett már tényleg nincs mitől tartanunk.

A régi, hagyományos eljárások még hagytak okot arra, hogy kétely merüljön fel bennünk, biztos hatásos lesz-e a kezelés. Ugyanis az eljárás lényege, hogy a gyökércsatorna minden egyes részét fel tudják térképezni és el tudjanak jutni még a legcsavartabb, legeldugottabb és legszűkebb helyekre is. Korábban ezzel lehetett még probléma, és sajnos, ha nem teljesen tudtak eljutni minden egyes részhez, az komoly gondokat eredményezhetett.

A nem teljesen elvégzett gyökérkezelés ugyanis további gyulladásokra adhat lehetőséget, ami azt jelenti, hogy egy idő elteltével a fog újra érzékenységet mutathat. Ilyenkor újra fel kellett tárni a problémás részt és meg kell ismételni a kezelést. Azonban ez még nehezebb feladat már ilyenkor, hiszen a fog tovább is romolhatott az eltelt idő alatt.

mikroszkópos gyökérkezelés

Ennek a gondnak az előfordulási lehetőségét küszöböli ki teljes mértékben az új eljárás – melyet a Perfect Smile Fogászati Klinika is alkalmaz -, a mikroszkópos gyökérkezelés. A speciális mikroszkóp segítségével ugyanis akár hússzoros nagyításban is vizsgálhat az orvos. Ennek köszönhetően könnyebben és jobban feltérképezhetőek az idegcsatornák. Még akkor is, ha bonyolult, csavart vagy szűk részekről beszélünk. És olyan problémás részeket is észre tudnak venni alkalmazásával, melyek szabad szemmel nem láthatóak, mégis gondot okoznának. Ráadásul ez az eljárás a páciens szempontjából is sokkal kedvezőbb, hiszen egyáltalán nem jár annyi kellemetlenséggel, mint a korábbi gyökérkezelések.

A fog megmentése így biztosított, és nem kell tartanunk attól, hogy újra meg kell ismételni a kezelést ugyanannál a fogunknál. Előző cikkünkhöz visszatérve tehát csak ismételni lehet, hogy minél korábban megyünk el szakemberhez a probléma felismerése után, annál könnyebb és gyorsabb lesz a megoldás. Ha ezen felül a lehető legjobb eljárást választjuk gondunkra, akkor attól sem kell egyáltalán félnünk, hogy az eredmény nem lesz tökéletes.

 

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy problémája segítő kezekre találhasson!