Amitől mindenki retteg: a gyökérkezelés

Fogaink egészsége rengeteg odafigyelést igényel. Viszont, amikor észrevesszük, hogy baj van, akkor a legfontosabb, hogy minél előbb szakemberhez forduljunk. Ezt sajnos rengetegen nem így teszik, mert egyszerűen félnek a fogorvostól. Pedig ezzel sokkal nagyobb gondokat is okozhatnak.

Ha lyukas fogat észlelünk a szánkban, sokszor legyintünk, hogy nem baj, még nem fáj. Pedig minél tovább várunk vele, annál nagyobb az esélye, hogy egy idő után bizony fájni fog. Viszont akkor már nem csak sima tömés tudja megoldani a problémánkat, hanem szükség lesz gyökérkezelésre is. Ettől a fogászati beavatkozástól azonban mindenki retteg.

Tehát egy nagyon furcsa paradoxon, hogy míg félünk a kezeléstől, mégis húzzuk az időt, biztosítva legtöbbször ezzel, hogy mindenképpen szükség is lesz rá. Természetesen az is előfordul – és szinte a legtöbb esetben ez áll fenn -, hogy csak akkor vesszük észre, hogy valami baj van, ha már rendkívül érzékeny a fogunk, fájdalmakkal jár az evés és ivás, valamint sok esetben az arcunk is felduzzadhat.

gyökérkezelés

A gyökérkezelés a leghatékonyabb eljárás arra, hogy a fogunkat megtarthassuk, és foghúzás nélkül megszűnjenek a fent említett panaszok. Segítségével helyreállítható a sérült, gyulladt és mélyen szuvas fogak állapota. Az eljárás során a szóban forgó fog gyökerében lévő idegeket veszik kezelés alá, fertőtlenítik, majd ezt követően töméssel, vagy adott esetben a korona visszaépítésével lezárják.

A gyökérkezelés segítségével megmentik a fogat a további gyulladásoktól, elhalásoktól és fertőzésektől. Ez viszont csak és kizárólag akkor érhető el, ha az eljárás során tökéletesen elérik a gyökércsatorna minden egyes részét, ami a hagyományos kezelési folyamatnál sajnos nem minden esetben sikerül. Éppen ezért fejlesztették ki a Perfect Smile Fogászati Klinikán is alkalmazott mikroszkópos gyökérkezelést, mely kizárja a fenti probléma lehetőségét.

Hogy mivel tud többet ez az eljárás, mint az eddigi, hagyományos kezelések, azt következő cikkünkben részletesen leírjuk. Addig is tegyük félre félelmeinket, és ha érzékenységet, fájdalmat észlelünk, vagy lyukas fogakra lelünk szánkban, azonnal forduljunk szakértő segítséghez. Hiszen egy ilyen kezelés sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár, mint a fog további romlásával járó fájdalmak. Ezen felül az esélye annak, hogy akár el is veszíthetjük fogunkat, további fertőzéseknek utat adva, talán mindenkit eltántorít attól, hogy várjon még a probléma megoldásával.

 

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció:

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271