Közelednek az ünnepek – fogászati ügyelet

By 2019-12-18Hírek

December derekán már mindenki a karácsonyi bevásárlásokat intézi. Ki így, ki úgy készül az ünnepekre. Különböző szokások és hagyományok jellemzőek minden egyes család életében, azonban van egyvalami, ami mindenhol tipikus: a „hiába laktam jól, még azt is meg kellene kóstolni, mert olyan jól néz ki” típusú evészet.

Nincs is ezzel semmi baj, hiszen az együtt töltött időben bizony nem véletlenül játszik olyan fontos szerepet a közös ebéd vagy vacsora, amikor a nagy asztalnál összeül a család apraja és nagyja. A finom illatok és ínycsiklandó fogások között még az is kénytelen belekóstolni a jobbnál jobb és nagyobbnál nagyobb falatok zömébe, aki egyébként máskor jobban odafigyel az egészséges étrendre.

Persze lehet olyan ételekkel roskadásig tenni az ünnepi asztalt, melyek egyébként teljesen beiktathatók a fitt vagy éppen diétás étrendbe, azonban a mennyiségtől már nem lesznek annyira diétások ezek sem. De azért valljuk be, szinte mindenhol várja a vendégeket némi édesség, a nagymama bejglije, egy kis forralt bor vagy éppen mézeskalács.

karácsonyi asztal - ps ügyelet

A nagy falatozások mellett azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy fogaink ugyanolyan, ha éppen nem nagyobb gonddal érdemelnek ápolást. A cukros ételek kifejezetten károsak lehetnek fogsorunkra, mint ahogyan az elszíneződést elősegítő alkoholos italok is. Természetesen emiatt nem kell lemondanunk a kulináris élvezetekről, azonban minden nagyobb étkezés után érdemes megtisztítani fogainkat. A helyes fogmosás mellett gondoljunk az egyéb fogtisztító eszközökre és öblögetőkre is, így elkerülhetjük fogaink állapotának romlását.

De van itt még egy kérdés, melyről szintén nem árt beszélni az ünnepek előtt. Méghozzá arról, hogy mit tegyünk, ha történik valami nem várt baleset fogunkkal, vagy csak egyszerűen el kezd fájni a karácsonyi időszak kellős közepén? Ezek a problémák ugyanis gyors segítséget igényelnek, és nem várhatnak sokáig. Ilyenkor fogászati ügyelet után kell néznünk, hiszen nagyon fontos, hogy amint lehet, orvosolják az adott gondunkat.

Perfect Smile dec nyitvatartas
Perfect Smile dec nyitvatartas

Perfect Smile Fogászati Klinika

Amennyiben halaszthatatlan probléma üti fel a fejét fogainkat illetően, ügyelettel állunk rendelkezésre két napon is.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271