Bátor mosoly nélkül nincs önbizalom

By 2023-07-17Hírek

Mentális egészségünk nagyban függ a fogaink állapotától is

Egy nagyon fontos és sokakat érintő problémáról lesz szó, méghozzá az önbizalom hiányáról. Hogyan is kapcsolódik mindez a fogászathoz, illetve a holisztikus szemlélethez? Az mindjárt ki is derül!

Holisztikus szemlélet a fogászatban

Ahogy korábban is említettük már, dr. Balsai Tamás úttörőként tekint holisztikus felfogással a fogászati kérdésekre és problémákra. Ez pontosan annyit jelent, hogy nem áll meg a fogak és egyéb szájüregi gondok kezelésénél, páciensei ennél sokkal többet kapnak. Hiszen rávilágít egyéb eltérő problémákra, melyek kapcsolódhatnak a fogászati panaszokhoz, különböző vizsgálatokat javasol, ha éppen úgy látja helyesnek, illetve segít megtalálni a megfelelő irányt ahhoz, hogy egészséges és szép fogaink lehessenek. Ez alól természetesen a mentális állapot sem lehet kivétel, ami ugyanúgy kapcsolódik a fizikai állapotunkhoz és a megjelenő problémákhoz.

Fogaink állapotának és mentális egészségünknek összefüggései

„Azt gondolom, hogy bátor mosoly nélkül nincs önbizalom. Viszont jó fogak nélkül nincs bátor mosoly.” – vág bele mindjárt a közepébe Balsai doktor úr. Ezzel a kijelentéssel pedig egyértelmű, hogy mindenki egyet is ért, azonban mégis ingoványos és sokszor nehezen megjárható talajra lépünk. Ugyanis még mindig nagyon sokan vannak, akik inkább takargatják rossz állapotban lévő fogaikat, minthogy lépnének. „Azért férfiaknál van egy szerencsés menekülés, mert bajuszt lehet növeszteni, és az azért ápol és eltakar. A nők ennél sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Számtalanszor találkoztam azzal, hogy évek óta nem mosolyognak.” – avat be minket a Perfect Smile Fogászati Klinika vezető fogszakorvosa. Pedig ez az állapot kifejezetten erős mentális traumát képes okozni szerinte.

önbizalom mosoly

Ha a fogak rendben vannak, az önbizalom is helyreállhat

Legalábbis abban az esetben, ha a fogászati, illetve a fogakat érintő esztétikai problémák álltak főként az önbizalomhiány hátterében. Dr. Balsai Tamás elmondása szerint kezdetben kissé viszolygott attól, hogy ép fogakon bármilyen beavatkozást eszközöljön, hiszen mindig az volt az elsődleges szempont, hogy az ép fog maradjon érintetlenül. Azonban, mikor az évek során rájött arra, hogy mennyire negatív hatással lehet a mentális egészségre, ha valaki nem mer mosolyogni, illetve megszólalni is csak a fogait takargatva akar társaságban, akkor megváltozott a véleménye. „Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon fontos az, hogy szép és egészséges fogakat tudjunk kivillantani.” – zárja a témát a fogorvos.

Mindent átölelő fogászati szolgáltatások

Akár fogfájdalommal, akár esztétikai problémával érkezünk a Perfect Smile Fogászati Klinikára, biztos, hogy hozzáértő és egyben minket előtérbe helyező segítséget fogunk kapni. A széleskörű és mindenre kiterjedő fogászati kezelések mellett itt holisztikus megközelítéssel és teljesen páciensközpontú, személyre szabott megoldásokkal találkozhatunk. A végeredmény mindenképpen jót tesz majd a lelkünknek is, így fizikai egészségünk mellett önbizalmunkat is visszanyerhetjük.

Időpontfoglalás fogászati rendelésünkre

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271