Mire figyeljünk oda implantálás után?

Előző cikkünkben ismét a fogászati implantálás egy nagyon pozitív oldalát ismerhettük meg, miszerint olyankor is megoldást jelent, amikor más nem igazán jöhet szóba fogpótlás terén. Most – ígéretünk szerint – arra térünk ki, mire kell odafigyelnünk egy ilyen beavatkozás után?

Nagyon fontos először is tisztában lennünk azzal, hogy a szájsebészeti beavatkozást követően szükségünk van arra, hogy a szervezet regenerálni tudja a csontban keletkezett, különböző hiányokat. Ehhez mindenképpen az kell, hogy a szükséges folyamatok helyesen és zavartalanul működjenek. A csont kérdésében akkor tudunk segíteni szervezetünknek, ha megfelelő mennyiségű K- és D-vitamint biztosítunk számára. Ez a két vitamin ugyanis elengedhetetlen az új csont képződéséhez. Illetve szintén nagy segítséget jelentenek abban, hogy gátolják a csontok túlzott lebontását. Összefoglalva, akik megfelelő mennyiségben szednek ilyenkor K- és D-vitamint, azoknál nem kell félni a csontvesztéstől.

K- és D-vitamin

Mivel éghajlatunknak és táplálkozási szokásainknak köszönhetően ezekből a vitaminokból túl kevés jut szervezetünkbe, így akkor tesszük a legjobbat, ha a javasolt mennyiségben és minőségben pótoljuk őket. A Perfect Smile Fogászati Klinika minden páciensét ellátja a megfelelő tanácsokkal ilyen téren is. Ezen felül a sérülés helyén lévő erek minőségi „munkájára” is szükség van ahhoz, hogy a gyógyulás folyamata gyors lehessen. Ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiséget juttassunk szervezetünkbe C-vitaminból is.

Amennyiben betartjuk ezt a pár – egyáltalán nem nehezen kivitelezhető – tanácsot, és segítjük szervezetünket a fent említett vitaminokkal, akkor az új csont kialakulása, ezzel együtt az eljárás során keletkezett hiányok pótlása is gördülékeny folyamat lesz. Ez pedig megkérdőjelezhetetlen alapot teremt ahhoz, hogy az implantálás sikeres és hosszútávú megoldást jelentsen számunkra.

Ezen felül meg kell említeni még azt is, hogy a sikerességhez – mint minden egyes fogászati beavatkozást, illetve fogunk alap állapotát is illetően – elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia fenntartása. Tehát nagyon fontos, hogy a megfelelő tisztításra odafigyeljünk, ezzel megelőzhetjük a kellemetlen bajok kialakulását, és segítjük a kezelt területek jólétének fenntartását is. Végül, de nem utolsó sorban nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy a rendszeres ellenőrzéssel tehetjük talán a legtöbbet fogaink egészségéért, ami vonatkozik a fogászati beavatkozáson átesett részekre is.

 

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271