Fogpótlás foghúzás után

Előző cikkünkben a foghúzás témáját jártuk kicsit körbe, most azt fogjuk boncolgatni, hogy milyen lehetőségeink vannak utána, már ami a pótlásokat illeti. A koronák és hidak fogalmat talán mindenki jól ismeri, az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezek milyen eljárással kerülnek fel.

Természetesen első körben fontos arról beszélni, hogy mennyi hiányzó fogról van szó egy helyen. Illetve az sem mindegy, hogy ezek a hiányok hol helyezkednek el a fogsoron belül. Amennyiben csupán egy fog helyére kell pótlás, vagy sorvégi fogakról beszélünk, akkor a legjobb és a többi fogunk szempontjából is a leghumánusabb megoldás az implantátum behelyezése. Ezzel ugyanis nem kell a szóban forgó hiány melletti fogakat babrálni, ugyanakkor egy esztétikus és egyben tartós megoldást kaphatunk.

Persze ez elmondható ugyanígy minden egyes esetben, amikor valahol pótolni kell, hiszen az implantátum mindenképpen a legjobb megoldásnak számít, amennyiben nincs semmi más akadályozó tényező. Segítségével elkerülhetjük az olyan kellemetlen szituációkat, amikor például a nem helyesen, vagy éppen drogériában kapható ragasztóval felhelyezett fogpótlás leesik. Emellett nyugodtabban fogunk harapni is bármilyen ételbe, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy a fogunk – szintén az előbb említett körülmények miatt – benne marad egy almában például. Az implantálás egész fogsor pótlásakor is kimondottan ajánlott. Az implantátumra helyezett fogpótlások tartós és gyönyörű megoldást kínálnak tehát minden egyes esetben, amikor egy, vagy akár több fog elvesztése után választanunk kell a lehetőségek közül.

fogpótlás foghúzás implantátum

De természetesen más lehetőséget is választhatunk. Előfordulhat például olyan helyzet is, amikor a kihúzott fog mellett olyan gyökérkezelt, elszíneződött és nagyrészt tönkre ment fogak helyezkedek el, amelyeket nem sajnálunk csiszoltatni és lefedni. Ezeket már nem tudjuk teljes mivoltukban használni, így esztétikailag is jó szolgálatot tehet egy szépen elkészített fogpótlás. Ezekben az esetekben ragasztott pótlások kerülnek fel az előre lecsiszolt fogakra. A Perfect Smile Fogászati Klinikán minden alkalommal először ideiglenes ragasztással dolgoznak, hogy legyen lehetőségünk dönteni, ha valamit változtatni szeretnénk. A végleges ragasztás aztán akár 10-20 évig is kitarthat, melyet csak fogászati eszközökkel lehet eltávolítani.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271