Foghúzás, és ami mögötte van

By 2019-11-14Hírek

Míg régebben általános megoldásnak számított a foghúzás bármilyen fogat érintő problémára vagy fájdalomra, ma már csak abban az esetben dönt a fogorvos emellett, ha nincs más megoldás. Tehát első körben mindig a fog megmentése a cél. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor viszont a további komplikációk, kellemetlenségek elkerülése, valamint a többi fog védelme érdekében a foghúzás lesz a jó megoldás.

Természetesen, ha eljutunk idáig, akkor mindenki megijed egy kicsit – vagy éppen nagyon. Aggodalomra azonban semmi okunk, hiszen az érzéstelenítő injekciónak köszönhetően fájdalomtól egyáltalán nem kell tartanunk. Amennyiben pedig betartunk pár utasítást az utókezelést illetően, akkor hamarabb túljutunk az egészen, mint gondolnánk. Sok esetben pedig valódi megváltást jelenthet egy nagy fájdalmakat okozó fog kihúzása.

A Perfect Smile Fogászati Klinika elengedhetetlennek tartja a kifogástalan fogorvoslás mellett a páciens hogylétét is. Így nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden információt megadjon a kezelések előtt és után is, hogy a fogászati beavatkozás minél hamarabb egészséges fogazathoz és gyorsan gyógyuló állapotokhoz vezessen. Éppen ezért kiemelten fontos szerepe van az előzetes konzultációnak, mint ahogyan azon tanácsoknak is, melyeket útravalóul kap minden egyes páciens.

foghúzás

A foghúzásokat az is megkönnyíti, hogy a fogazatról előzetes panoráma röntgen készül. Ennek segítségével pontosan behatárolható a fog elhelyezkedése. A beavatkozás alatt semmit nem fogunk érezni, hiszen helyi érzéstelenítésben végzik el. Itt azonban meg kell jegyezni azt is, hogy amennyiben bonyolultabb foghúzás előtt állunk, akkor szóba jöhet az altatásos fogászat lehetősége is. Ugyancsak ez lehet a megoldás abban az esetben, ha a páciens allergiás az érzéstelenítőre.

Amint megszabadultunk az ominózus, fájó vagy éppen nagy galibák okozása előtt álló fogunktól, fellélegezhetünk, és már csak azt a pár szabályt kell betartanunk, melyeket fogorvosunk javasol. Ezek között külön kiemelendő, hogy nem szabad öblögetnünk, valamint pár napig jobb, ha kerüljük a tejtermékeket. Amennyiben szükséges, szedjünk fájdalomcsillapítót, és persze alkalmazhatunk jeges borogatást, ha duzzanat alakulna ki. Lehetséges, hogy orvosunk antibiotikum szedése mellett dönt, ilyenkor azt végig be kell szednünk. Fontos, hogy bármilyen kételyünk van a gyógyulással kapcsolatban, keressük fel bizalommal orvosunkat! Másképp egy héttel a foghúzás után vár ránk a kontrollvizsgálat, ahol ugyancsak nyugodtan kérdezhetünk.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271