Általános tény, hogy a fogorvostól valamiért mindenki tart. Ez teljesen természetes, hiszen nem a legkellemesebb élmény, amikor valaki a szánkban matat. Általában nem is a fájdalomtól, inkább a beavatkozásokkal járó kellemetlenségektől félünk, de mi van akkor, ha ez a félelem leküzdhetetlen?

Akár gyermekkori trauma, akár valamilyen rossz, felnőttkori élmény okozza, a fogorvos fóbia elég gyakori jelenség. A legtöbben azonban ezt a feszélyezettséget képesek vagyunk kezelni, hiszen tudjuk, hogy bármilyen fogászati beavatkozásról is van szó, mindenképpen jobb lesz utána.

Azonban sokan vannak, akik nem tudják legyőzni szorongásukat. Ez sajnos nagyon sokszor ahhoz vezet, hogy nem mennek el időben fogorvoshoz kezeltetni fogproblémájukat. Holott lehetséges, hogy csak egy egyszerű tömés kellett volna ahhoz, hogy fogukat megmentsék. A túlságosan elhalasztott fogászati kezelések azonban olyan komolyabb problémákat is eredményezhetnek, melyek már helyrehozhatatlanok. Ezen felül egyéb egészségügyi bajokkal is számolni kell ilyen helyzetekben.

fogorvos fóbia

Pontosan emiatt vezették be az altatásos fogászat lehetőségét. Ugyan sokaknak ez túlzás lehet, mégis kijelenthető, hogy egyáltalán nem az. Természetesen ez az alternatíva főként a komolyabb fogászati beavatkozások tekintetében javallott, de akadnak olyan esetek is, melyek mindenképpen felülírhatják ezt, és megalapozottá teszik az altatás alkalmazását enyhébb eljárások alatt is.

Az altatás segítségével semmilyen kellemetlenséggel nem kell számolnunk. Az altató injekció beadása után már csak arra fogunk eszmélni, hogy keltegetnek minket. Közben pedig fogászati problémánk – legyen szó foghúzásról, implantálásról, vagy bármilyen más eljárásról – már a múlté lesz.

A Perfect Smile Fogászati Klinika is megadja a lehetőséget arra, hogy az altatás segítségével megfeledkezhessünk a fogorvostól való félelmünktől. Ezekben a szélsőséges esetekben is a lényeg, hogy a páciens tökéletes megoldást kaphasson fogsorának bárminemű problémájára. Ehhez pedig tökéletes mankó lehet az altatás, mely nem csak az együttműködés hiányát zárja ki, de orvosolja rettegésünket. A támogató, megértő és egyben kényelmes környezet mindenképpen lehetővé teszi, hogy azok is segítséget kapjanak, akik eddig nem merték fogászatra betenni lábukat. Ezzel pedig elkerülhető, hogy sokkal nagyobb problémák alakuljanak ki fogaink és egészségünk tekintetében.

 

Időpontfoglalás

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271