A gyermekfogászat jelentősége

Előző cikkünk végén megemlítettük, hogy az altatásos fogászat milyen nagymértékben jelent segítséget, amikor olyan páciensekről van szó, akik valamilyen mentális problémával küzdenek. Sajnos előfordul, hogy az ő kezelésük egyáltalán nem is lehetne kivitelezhető más módon. A sérült gyermekek ráadásul még nagyobb hátrányban vannak ilyen téren, hiszen egyrészt maga a kezelés is akadályoztatva lehet, másrészt pedig még inkább félhetnek az ismeretlentől, nem biztos, hogy értik, mi is fog történni.

Azonban számukra is elengedhetetlen, hogy teljes értékű életet élhessenek, mindennemű fájdalom nélkül, a fogászati problémák okozta kellemetlenségeket is beleértve. Az altatás tehát erre kínál fantasztikus megoldást, mely után nem marad semmilyen negatív emlék vagy félelemérzet, és persze fogfájás sem. Mindezeket természetesen minden egyes gyermek tekintetében kiemelkedően fontos elérni, és egyértelműen kijelenthető, hogy nem csak a sérült gyermekek igényelnek 100%-os figyelmet és törődést.

A gyermekfogászat jelentősége éppen ezért nem csupán abban rejlik, hogy az aktuális problémákat orvosolják, hiszen ezzel együtt megalapozzák a lurkók egész életére kiterjedő viszonyát a fogorvossal. Így nagyon fontos a megnyugtató környezet, melyet a Perfect Smile Fogászati Klinika összes kollégája a lehető legjobban igyekszik megteremteni. Nélkülözhetetlen, hogy a gyermek pozitív, és ne negatív élményekkel gazdagodjon a fogászaton. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a következő alkalommal, hanem a jövőben se legyen benne semmilyen félelem, amikor újra fogászati kezelésre lesz majd szüksége.

Barázdazárás gyermekfogászat

A szülőkön is sokminden múlhat

Több esetben a szülőkön is múlik, hogy a gyermek milyen érzelmekkel indul el a fogorvoshoz. Amennyiben tőlünk azt látja, hogy aggódunk, izgulunk, vagy esetleg el is kezdjük mondogatni neki, hogy „nem kell félni”, az alapvető félelmet ültet beléjük. Dr. Balsai Tamás szerint sokszor szerencsésebb az is, ha csak az egyik szülő kíséri a gyermeket, illetve természetesen az sem mindegy, melyik gyermek számára milyen fogorvos jelenti a tökéletes partnert.

A Klinikán tehát mindennemű segítséget megkapnak a gyermekek, legyen szó az altatás szükségességéről, vagy csupán a kedves és gyermekbarát fellépésről és a nyugalmat árasztó környezetről. Ezen felül a kis hősök jutalmat is kapnak, ha kell, akkor fogják a kezüket és folyamatosan biztatják őket. Egy biztos, az itt elhatalmasodó légkör és játékos törődés mindenképp azt fogja eredményezni, hogy a gyermek alapvetően jó érzésekkel távozik és jön majd újra el, amikor szükséges. A nyár végén pedig érdemes mindenképpen jelentkezni akár csak egy fogászati szűrővizsgálatra is, hiszen amennyiben valamilyen problémát találnak a gyermek fogazatában, jobb azt még iskolakezdés előtt rendbe hozatni.

Gyermekfogászat
Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271

Mindent megteszünk, hogy a gyermekek jó benyomással távozzanak és ne féljenek a fogorvostól! Most Albert anyukája üzent...

Közzétette: Perfect Smile Fogászat/Dentistry – 2020. augusztus 14., péntek