A steril körülmények megteremtése soha nem volt ilyen fontos mint most

By 2021-03-16Hírek

Korábban már említettük, hogy a Perfect Smile Fogászati Klinika elnyert egy fantasztikus támogatást. Ennek köszönhetően olyan gépekkel tudja bővíteni az egyébként is széles szolgáltatási palettát, melyek még korszerűbbé teszik az eljárásokat és a rendelőt is. „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” elnevezésű pályázat győzteseként most egy sterilizáló géppel gazdagodott a Klinika.

A steril körülmények megteremtése egyértelműen nélkülözhetetlen minden egyes egészségügyi szolgáltatás tekintetében, folyamatosan és mindig. Azonban nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mai tényállásban mindez talán soha nem volt fontosabb, hiszen a COVID „helyzet” még nagyobb figyelemre, és még biztonságosabb közeg kialakítására kényszerít mindenkit. Éppen ezért a Klinika szempontjából is a legjobb elhatározás volt, amikor egy új sterilizáló mellett döntött. Ezzel ugyanis nem csupán a csíramentesítés biztosítása, de még az időfaktor szem előtt tartása is egy csapásra kap hatalmas segítséget.

w&h-Lara

Mit is jelent ha azt mondjuk csíramentesítés?

A más szóval sterilizálásnak is nevezhető folyamatok során azokat a különféle anyagokat és eszközöket teszik csíramentessé, azaz sterillé, melyeket aztán újra és újra fel tudnak használni így. Ilyen eszközök lehetnek például a nem sterilen forgalomba kerülő alkalmatosságok, vagy a textíliák, fém műszerek és egyéb készülékek, illetve az egyes berendezések olyan részei, amik esetlegesen érintkezhetnek a páciensekkel. Ezeket az eszközöket megfelelő előkészítést követően – felülettisztítás, fertőtlenítés és csomagolás után – csírátlanítják a sterilizálók segítségével, majd az újabb felhasználásig szakszerű tárolásban részesítik őket.

Mindez azért is nagyon fontos, hogy az orvosok, éppúgy, mint a kezelt személyek teljes biztonságban érezhessék magukat. Ahogy említettük, természetesen az idő is hatalmas kulcs ebben a folyamatban. A fogászaton folyamatosan, egymással párhuzamban működnek a sterilizáló berendezések, hogy a munka mindig gördülékenyen, ezzel együtt pedig maximális védelemben folyhasson. A szóban forgó sterilizáló gép mindemellett rámutat az innovációs törekvésekre is az autoklávok piacán, de nézzük meg, hogy pontosan miben mutatkozik ez meg!

Sterilizáló innovatív megoldásokkal

Az új gép a leggyorsabb sterilizálós ciklussal rendelkezik, ezen felül az előkészítése is igencsak rövid időt igényel. De ez szinte semmi ahhoz képest, hogy a modern technológiának köszönhetően teljesen személyre szabva végzi a dolgát, és ha közben megváltoznak a felhasználási igények, akkor ahhoz a készülék újra igazodni tud. A telepíthető applikáció segítségével okostelefonról vagy tabletről is vezérelni vagy felügyelni lehet az autoklávot. Könnyedén tudjuk upgradelni, vagyis a frissítés segítségével bármilyen változás esetén gyorsan és költséghatékonyan igazodik. A nagy és színes kijelző sem hétköznapi, ami lényegesen megkönnyíti a sterilizáló használatát, ahogy az intelligens, könnyen kezelhető menürendszer is. Az azonnali teljes körű dokumentáció és a jelentések készítése pedig lehetővé teszik a visszanézhetőséget.

A fent felsorolt rengeteg pozitív tulajdonság tehát egyértelműen megkönnyíti és segíti a fogászat életét és munkáját, egyben biztonságot teremt mind az orvosok, mind pedig a páciensek számára.

A Klinika életében kiemelten kezelendő a higiénia, ezért a dolgozók még mindig teljes védőruházatban kezelik a pácienseket, emellett pedig a kezelőkben rendszeres a fertőtlenítés, valamint folyamatos az eszközök sterilizálása is.

Lara sterilizáló

De nem támaszkodhatunk csupán ezekre az elővigyázatosságokra és a fent ecsetelt sterilizáló adta biztonságra. Páciensként is tennünk kell azért, hogy minél hamarabb visszatérhessen az élet a régi kerékvágásba, ezért fontos betartani a kötelező előírásokat továbbra is!

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271