Mikroszkópos gyökértömés

A rágófogak gyökércsatornáit 95%-ban mikroszkóppal lehet megtalálni. Ez már számtalanszor bebizonyosodott, így nyugodtan kijelenthető. Ennek ellenére azonban még mindig felmerül az a kérdés, hogy szükséges-e a mikroszkópos gyökértömés. De vajon miért?

Pedig a mikroszkópos gyökértömés egy nagyon fontos lépés a fogak megmentésének érdekében. A kezelés célja, hogy a lyukas foggyökér problémája megoldást kaphasson, hogy aztán ne tudjon tovább pusztulni és romlani. Amennyiben ezt nem mikroszkóppal végeznék, abban az esetben nem biztos, hogy minden egyes csatornát megtalálnának, ami a fog további romlását, majd elvesztését eredményezné.

A következő két képen is pontosan ezt láthatjuk. A két röntgenkép tökéletesen megmutatja, hogy a régen – sajnálatos módon – rosszul gyökértömött, a híd tartására szánt fog kihúzásra lett volna ítélve. A Perfect Smile specialistája, dr. Kovács Zsófia azonban mikroszkóp segítségével megtalálta mind az öt csatornát, így a fog megmenekült.

gyökértömés előtt
gyökérkezelés után

Természetesen sokakat rémiszt ez a fajta kezelés, és sajnos az anyagi vonzata is szerepelhet az eltántorító részletek között. Azonban nem szabad szem elől tévesztenünk azt sem, hogy ez a megoldás még mindig sokkal olcsóbb, mint például két implantátum behelyezése ahhoz, hogy pótolni lehessen a fogakat. Persze, ha arra kerül a sor, akkor is tökéletes megoldást kaphatunk, azonban, amíg egy fog megmenthető, addig mégiscsak az a legjobb verzió.

A Perfect Smile Fogászati Klinikán nem csak a precíz hozzáállásnak, hanem a legmodernebb berendezésnek köszönhetően lehetünk biztosak a kezelés pozitív végkifejletében. Ez ugyanis rendkívül magas pontossággal tudja megadni az összes információt a fogorvos számára, aki ekkora segítséggel a kezében még alaposabban tud dolgozni. Így, ha egy fog megmentésére lehetőség van, akkor azt a fogat meg is fogják menteni.

Ha valaki tehát szeretne mindent megtenni azért, hogy fogai megmaradhassanak – és ki ne szeretne -, akkor a kérdésnek fel sem szabad merülnie, hogy érdemes-e megcsináltatni a mikroszkópos gyökértömést. Ez a kezelés ugyanis még mindig megelőzi azt az állapotot, amikor bele kellene törődnünk fogunk elvesztésébe.

Időpontfoglalás, ingyenes konzultáció

+36 1 212 4272
+36 20 515 6271